Pisanje z roko

V digitalni dobi, ko se večina naših komunikacijskih sredstev osredinja na tipkanje na tipkovnici, je pisanje z roko postalo redkost. Pisanje z roko ima številne prednosti; med drugim spodbuja boljše razumevanje in zapomnitev informacij. S pisalom v roki se lahko bolj poglobimo v svoje misli in ideje. Pisanje z roko doda osebno noto našim sporočilom in pisanju. Vsaka pisava je unikatna in izraža našo osebnost. Ročno napisana besedila imajo poseben čar, ki ga digitalna komunikacija ne more povsem nadomestiti.

V letošnjem Tednu pisanja z roko 2024 smo ustvarjali učenci od 2. do 9. razreda OŠ Dragatuš. Podnaslov je bil Zapis čas o nas. Učenci so se poglobili vase in zapisali informacije o sebi, ki jih malokdo ve. Nastali so krasni zapisi, ki si jih lahko ogledate s klikom na spodnjo povezavo.

Pisanje z roko je veščina, ki jo moramo ohranjati in negovati v digitalni dobi. Ne le da ima številne prednosti, ampak tudi ohranja tradicijo. Zato si vzemimo čas za pisanje z roko in odkrijmo njegove čarobne učinke v našem sodobnem svetu.

PRILAGODI VIDEZ STRANI