Obisk predstavnice Rdečega križa

V torek, 23. 1. 2024, smo imeli prvo uro predavanje o Rdečem križu. Gospa se nam je najprej predstavila, da je Milka. Zraven je prišla tudi Sandra Kure. Najprej je gospa povedala, da je ona predsednica Rdečega križa Črnomelj in nam povedala nekaj o znaku Rdečega križa. Pojasnila je tudi, da obstajajo še Rdeči polmesec in Rdeči kristal. Pogovarjali smo se, da moramo pomagati ljudem v stiski, npr. ko je bila v Ukrajini vojna, smo tudi Slovenci pomagali. Veliki tovornjaki so vozili hrano, pijačo, oblačila… Na teh tovornjakih je običajno narisan znak za humanitarno organizacijo, da se ve, da je to humanitarna pomoč. Na hitro nam je povedala strnjeno obnovo knjige, ki jo je napisal ustanovitelj Rdečega križa Henry. Govori o tem, da je zelo rad potoval in ko je šel na eno pot, je videl vojno in se je ranjenim trudil pomagati. Rekla nam je, da naj (ko bomo starejši od osemnajst let) darujemo kri, ker tudi to organizira Rdeči križ. Današnji dan si bom zapomnila in upoštevala, to kar je rekla gospa Milka. (Neja Dajčman, 5. r.)

V torek, 23. 1. 2024, smo imeli prvo uro predstavitev Rdečega križa.
Ko smo prišli v šolo, smo se spoznavali. Potem nam je gospa razlagala, da je humanitarna pomoč prostovoljna pomoč.
Ta ura je minila zelo hitro. (Matic Črnič, 5. r.)

V torek smo imeli predavanje o Rdečem križu. Najprej smo se spoznavali, nato pa začeli. Gospa se je predstavila, da ji je ime Milka Kocjan in je predsednica Rdečega križa. Poleg nje pa je prišla še Sandra Kure. Veliko smo se pogovarjali o Rdečem križu ter o Rdečem polmesecu in Rdečem kristalu. Pogovarjali smo se , da moramo pomagati ljudem v stiski. Med vojno Rusije in Ukrajine smo tudi Slovenci pomagali, prav tako ko so bile poplave v Sloveniji, smo vsi priskočili na pomoč. Gospa Milka nam je na hitro obnovila knjigo ki jo je napisal ustanovitelj Henry. Knjiga je govorila o njemu, kako je rad potoval in ko je videl vojno, je takoj priskočil na pomoč. Nazadnje pa je umrl mlad. Gospa Milka je tudi omenila, ko bomo starejši od 18let, bomo lahko darovali kri. Ta poučna ura mi bo zavedno ostala v spominu in upoštevala bom nasvete, ki jih je omenila gospa Milka. (: (Rebeka kopač, 5. r.)

V torek, 23. 1. 2024, sta prišli gospe Milka Kocjan in Sandra Kure. Gospa Milka nam je razložila, kako je Rdeči križ sploh nastal in da sta poleg njega še Rdeči polmesec in Rdeči kristal. Povedala nam je tudi, kdo je ustanovil Rdeči križ in da je ustanovitelj zbral enako misleče ljudi, ki so si mislili, da udeleženci v vojni potrebujejo pomoč. Govorila nam je tudi, da smo lahko prostovoljci na različne načine (npr. da darujemo kri ko smo 18+). (Samo Željko, 5. r.)

Danes smo imeli pogovor o Rdečem križu. Prišla je gospa Milka Kocjan. Najprej nam je predstavila pomen njihovega znaka – rdečega križa. Pokazala nam je knjigo, ki jo je napisal ustanovitelj Rdečega križa. Zapomnil sem si, da ko si star 18 let ali več, lahko daruješ kri. Darovanje krvi je prostovoljno in brezplačno. To si tudi jaz želim, ker moja oba starša darujeta kri. Ati daruje kri vsakič. Mama pa včasih. Pogovor se je zavlekel še malo v drugo uro, to nam je bilo vsem všeč. (Mark Kambič, 5. r.)

V torek, 23. januarja, sta nas obiskali gospa Milka Kocjan in Sandra Kure z Rdečega križa. Gospa Milka nam je najprej povedala nekaj o humanitarni organizaciji Rdeči križ, ki pomaga ljudem v stiski kot so vojna, poplave, potresi ter druge katastrofe. Poznamo tudi Rdeči polmesec in kristal. Izvedeli smo kako je Rdeči križ nastal. Pokazala nam je knjigo, ki jo je napisal Henry (ustanovitelj Rdečega križa) in obnovila vsebino le te. Gospod Henry je rad potoval po svetu. Na potovanju med vojno na severu Italije se je odločil, da bo ustanovil organizacijo, ki bo pomagala ljudem. Ob koncu smo izvedeli, da ko dopolniš 18 let lahko daruješ kri. Izvedel sem veliko zanimivih stvari. (Lovro Vuk, 5. r.)

V torek, 23. 1. 2024, smo imeli prvo šolsko uro predstavitev prostovoljne organizacije Rdeči križ. Obiskali sta nas gospe Milka Kocjan in Sandra Kure. Pogovarjali smo se o znaku Rdečega križa in tudi, da obstajajo še drugi. Gospa Milka nam je povedala, da ga je ustanovil Henry. Na kratko nam je obnovila knjigo, ki jo je napisal. Razložila nam je tudi, kako lahko tudi mi pomagamo pomoči potrebnim. Izvedeli smo, da po 18 letu lahko darujemo kri.
Ta ura je bila zelo zanimiva in poučna. (Neža Koce, 5. r.)

PRILAGODI VIDEZ STRANI