Božični koncert v 4. in 5. razredu

V sredo, 20. 12. 2023, smo imeli učenci 4. in 5. razreda BOŽIČNI KONCERT. Program je bil predvsem glasbeno obarvan, ko se za december spodobi. Nastopili so lahko vsi učenci, da bi pokazali svoj raznovrsten talent.

Prva je led prebila Sara Puhek iz 4. r., ki nam je z diatonično harmoniko zaigrala kar 3 pesmi: Micka Kovačeva, Jaz pa pojdem na Gorenjsko in Poštar. Tjaša Puhek, četrtošolka, je zapela pesem Cel svet imaš na dlani. Neža Koce (5. r.) nas je popeljala v čas Titanika s svojo flavto in pesmijo My hart will go on. Sledil je Tim Špehar (4. r.), ki je s kitaro nastopil prvič. Zaigral nam je pesem Ježek teka, teka. Ob njegovih akordih pa je pesem skupaj s sošolcem Žigo Puhkom (4. r.) tudi zapel. Naslednja je oder prevzela Neja Dajčman (5. r.), ki nam je z violino zagodla pesem z naslovom Mali violinist. Anže Kuzma, četrtošolec, nam je na sintetizator zaigral znano otroško pesem Kuža Pazi. Za njim pa se je Nadja Fink (4. r.) predstavila s svojim prvim rapom. Prav takšen je tudi naslov točke: Moj prvi rap. Nadja je besedilo za pesem napisala sama, kar je še posebej pohvalno. Rebeka Kopač (5. r.), ki je nastopanja vajena, je s klarinetom prevzela poslušalce s pesmijo Clarivalse. Sledila je Evita Šmalcelj (4. r.) z violino. Zaigrala nam je Koračnico. Nika Babič je prevzela celoten oder. Ob glasbeni spremljavi nam je pokazala nekaj figur in spretnih potez vrtenja in metanja palice (twirling). Vedno nasmejana Nina Kobetič (4. r.) je razvlekla meh harmonike s poskočno pesmijo Ta sosedov Francelj. Samo Željko (5. r.) je nastopil v duu s sošolko Tanjo Štrekelj (5. r.). Tako je zablestela pesem Na planincah v izvedbi citer (Tanja) in trobente (Samo). Pred koncem so se zvrstila še dekleta, ki predstavljajo »Mlade godce v otroški FS« s pesmijo Rasla je jelka. Dekleta so igrala s harmoniko (Nina Kobetič), klarinetom (Rebeka Kopač) in violinama (Evita Šmalcelj in Neja Dajčman), pesem pa tudi dvoglasno zapela. Na koncu sta glasbeni del programa zaključili Nina Kobetič in Nadja Fink (4. r.) z vokalno izvedbo pesmi Na božično noč. Zadnja točka je potekala izven razredov, zunaj, in sicer Brazilček. V tej točki so fantje Dominik Tomažič in Žiga Puhek (4. r.) ter Adrijan Šarić, Mark Kambič, Jakob Špehar in Matic Črnič (5. r.) odbijali nogometno žogo z nogo, ne da bi se pri tem dotaknila tal. Uspelo jim je odbiti 7 krat.

Vse točke so bile izjemne. Lepo je bilo, da smo nastopali lahko vsi učenci, brez izjem in avdicij. Nastop je uspel. Veselimo se ponovne možnosti, kjer bo na plan mogoče pokukal še kakšen talent, ki se tokrat ni izpostavil.

Učenci 4. r.

PRILAGODI VIDEZ STRANI