Jumicar

7. 10. 2022 je v OŠ Vinica na igrišču potekal Jumicar. Udeležili so se ga učenci 4. in 5. razreda naše šole, tam pa so bili tudi učenci iz Vinice. Tokrat je Jumicar potekal s kolesi. Najprej smo šli v učilnico, da ponovimo pravila ter znanje poznavanja prometnih znakov. Šele za tem smo šli vozit kolesa. Na progi je bilo veliko prometnih znakov ter semafor. Bili je zelo zabavno. Ura se je iztekla in morali smo se vrniti v Dragatuš.

Nejc Kobetič, 5. r.

V petek, 7. oktobra, smo se učenci 4. in 5. razreda odpravili v Vinico. Tam smo imeli poligon Jumicar. Ampak tokrat ne z avtomobilčki, temveč s kolesi. Ko smo prišli v Vinico, smo najprej ponovili, kako se obnašamo v prometu in poznavanje prometnih znakih. Potem smo počakali, da pridemo na vrsto za vožnjo poligona. Med čakanjem smo si punce pokazale, kakšne čelade imamo in se pogovarjale, fantje pa so igrali košarko. Prišel je čas, ko smo prišli na vrsto. Še preden smo začeli voziti, nam je predstavnik Jumicarja povedal, kako in kaj moramo početi. Vožnja poligona je bila zelo zabavna. Ko smo končali, smo počakali na avtobus in se odpeljali nazaj v šolo.

Neža koce, 4. r.

Ko sem prišla v šolo, smo imeli dve uri pouka. Pojedli smo malico in se odpravili na avtobus, ki nas je odpeljal v Vinico. Seveda je vsak moral imeti svojo čelado. Ampak meni se je zgodila nezgoda, saj sem jo pozabila doma. Še dobro, da mi jo je sošolka posodila. Na igrišču smo čakali, kdaj bomo prišli na vrsto. In končno! Pred začetkom vožnje poligona nam je gospod povedal in pokazal, kaj moramo narediti. Na začetku smo delali veliko napak, kasneje pa nam je šlo dobro. Zelo lepo smo se imeli. Komaj čakam, da bomo naslednje leto zopet šli na poligon.

Rebeka Kopač, 4. r.

V petek, 7. oktobra, smo se učenci 4. in 5. razreda odpravili z avtobusom v OŠ Vinica. Tam smo šli v učilnico in ponovili prometne znake. Potem smo se odpravili na igrišče, kjer nas je čakal poligon. Prvi so poligon preizkusili petošolci, nato smo ga še četrtošolci. Za zaključek smo skupaj z viniškimi učenci igrali odbojko. Domov smo šli z lepimi spomini in dobrimi izkušnjami.

Lovro Vuk, 4. r.

Z avtobusom smo se odpeljali v Vinico. Ko smo prišli, smo šli v učilnico, kjer smo ponovili prometne znake. Potem smo zunaj počakali, da učenci viniške šole naredijo še nekaj krogov. Nato smo na vrsto prišli mi. Najprej je šel 5. razred na progo, potem pa še mi – pet fantov in za njimi še pet punc. Vožnja je bila zabavna, saj so bili na progi vsi prometni znaki, ki smo jih ponovili. Ko smo končali, nas je avtobus odpeljal v Dragatuš.

Tanja Štrekelj, 4. r.

Ko smo pojedli malico, smo odšli na avtobus. Odpeljali smo se do šole v Vinici. Tam so bili tudi viniški učenci 4. in 5. razreda. Imel nas je učitelj iz Celja. Najprej smo se pogovorili o prometnih znakih in o vsem, kar je pomembno v prometu. Sledil je poligon. Ko so z vožnjo zaključili fantje, smo bile na vrsti punce. Po končani vožnji, smo čakali avtobus. Najbolj všeč mi je bila vožnja s kolesom na poligonu.

Nika Babič, 4. r.

Zjutraj nas je avtobus odpeljal v Vinico. Na pot smo se odpeljali samo učenci 4. in 5. razreda z razredničarkama. Ko smo prispeli, so nam povedali vse o prometu. Kasneje smo se pa šli vozit s kolesi. Najprej so peljali učenci 5. razreda, potem pa še učenci 4. razreda. Ko smo vsi zaključili z vožnjo, smo pol ure še počakali. Nato je prišel avtobus po nas in nas odpeljal nazaj v šolo. Tam je bilo zelo lepo.

Neja Dajčman, 4. r.

PRILAGODI VIDEZ STRANI