Šola v naravi – Poreč 2022 – ponedeljek

Zjutraj smo se poslovili od staršev in šole ter se odpeljali dogodivščinam naproti. Čez smo švignili zelo na hitro in tudi vožnja do prvega postanka je minila hitro. Na počivališču Lepena smo se podprli, šli na WC in potem hitro naprej proti Reki. Tudi vožnja po Istri je minila hitro in ob 10.15b smo bili že v Poreču.
Namestili smo se po sobah, imeli kratek sestanek in sedaj se odpravljamo na kosilo.

Kosilo (juha, pečeno puranje meso, riž, paradižnikova solata)  je za nami. Bilo je zelo okusno, koliko smo pojedli pa veste vsak za svojega. Po počitku smo šli na plažo. Tam pa, o groza, vse polno meduz – malih prozornih in velikih rjavih (30 cm premera). Na srečo male niso bile nevarne, rjavih pa smo se izogibali. To ni bilo težko, ker jih je bilo zelo lahko opaziti.
Opravili smo preizkus znanja plavanja, tu smo bili zelo dobri, potem pa smo vadili še vzdržljivost plavanja ter skakali v morje s pomola. Neke prave vadbe ni bilo, ker so bili valovi kar veliki. In še to, morje je toplo.

Sledila je večerja (videti je kot da samo jemo) – špageti po bolonjsko in zelena solata. Vedno imamo na voljo sok. Če že večinoma pišem o hrani – jutri zjutraj imamo zajtrk, ki ga že komaj čakamo.
Po večerji smo šli na obalo slikati morske motive. Privoščili smo si še en sladoled in morda bomo danes celo zaspali.

Kako je potekalo večerno “delo” na obali, si oglejte tukaj. Nekateri so si slikanje popestrili s petjem – prisluhnite tukaj.

V videu si oglejte eno od tistih strašnih meduz.

PRILAGODI VIDEZ STRANI