Jumicar

V torek, 14. 9. 2021, smo se na šoli razveselili obiska organizatorjev JUMICAR-a. K nam so prišli tudi učenci 4. in 5. razreda iz Vinice in iz Starega trga.

Najprej smo udeleženci prisluhnili teoretičnim napotkom glede obnašanja udeleženca v prometu. Zbrali smo se v razredu in tam nas je pričakal gospod. Povprašal nas je malo o znanju prometnih znakov. Zanimivo je bilo, ko je govoril, kako jih je z avtomobilom zbil avto. To je bilo zelo napeto.  Posebej smo poudarili pomen čelade pri kolesarju, ki lahko ublaži marsikatero poškodbo.

Nato smo se razdelili po skupinah, ali pa so nas v skupine dali organizatorji. Preizkusili smo se v vožnji z avtomobilčki na pogon. Ker smo bili zadnji na vrsti, smo vožnjo komaj dočakali. Vožnja je bila zelo zabavna, ampak smo imeli tudi pravila. Poslušati smo morali navodila in upoštevati prometne znake ter varnostno razdaljo. 

Jumicar avtomobili so bili modri, rdeči, rumeni ter zeleni. Všeč sta mi bila njihova zavora ter »gas«. Vožnja je trajala približno 20 minut. Vozili pa smo se po 4 avtomobili hkrati na progi. Dan se je zaključil s smehom.

Nekateri so s tem imeli kar težav. Bilo je tudi par prometnih nesreč. Nekateri smo med vožnjo spregledali znak STOP in se skoraj zaleteli. Redko kdo ni vozil, a je kljub temu užival pri vožnji zraven.

Učiteljica nas je fotografirala. Iz fotografije je bilo videti, da je bil poligon v obliki smeška.

Komaj čakamo, da bomo to kmalu spet ponovili in da se bomo lahko peljali malo dlje.  Všeč nam je bilo to, da je bilo na poligonu manjše število avtomobilov hkrati, tako ni bilo posebne gneče in promet je stekel.

Jumicar ima najboljše avtomobilčke na svetu. Dan se je zaključil s smehom.

Na koncu smo pomagali še vse pospraviti. Dan je bil res zabaven.

Učenci 5. r.: Nik Kobetič, Domen Matkovič, Neža Špehar, Žiga Šuster, Nika Željko, Paskal Petrovčič, Luka Gešelj, Nuša Alexandra Kočevar, Lara Žunič, Tim Frankovič, Vito Matkovič, Gal Butala

PRILAGODI VIDEZ STRANI