Tehniški dan – pekovski izdelek

Okusni kifeljčki

V četrtek, 16. 4. 2020, smo izvedli tehniški dan na daljavo. Tema tehniškega dne je bila pekovski izdelek. Sodelovali smo učenci 7. in 8. razreda.
Na voljo smo imeli veliko različnih receptov (npr. beli kruh, buhteljni …). Vsak učenec si je lahko izbral, kateri koli recept je želel. Jaz sem pekel kvašene kifeljčke.
Pecivo sem pripravil v domači kuhinji. Pri pripravi in peki mi je malo pomagala mamica. Po koncu tehniškega dne smo slike posredovali (če smo hoteli) učitelju Srečku.

Erazem Jesih, 7. r.

Peka rogljičkov

16. 4. 2020 smo imeli učenci 7. r. tehniški dan. Tema je bila peka.
Na kratko sem preletel recepte, ki so jih za nas izbrali učitelji, in si na koncu izbral kvašene rogljičke.
Najprej sem si ogledal sestavine, jih pripravil in poklical mamo na pomoč. Pod njenim budnim očesom sem zamesil testo, ga z njeno pomočjo razdelil na hlebčke in pustil, da so vzhajali. Med tem časom sem prižgal pečico. Razvaljal sem hlebčke in jih zvil v rogljičke. Mami jih je premazala z jajcem, jaz pa sem jih potresel s sezamom in dal v pečico. Po 15 minutah sem jih vzel ven in že smo jih lahko jedli.
Za peko rogljičkov sem se odločil zato, ker v receptu, razen premaza, ni bilo jajc. Moji rogljički niso bili premazani in sem jih z užitkom pojedel.

Domen Gorše, 7. r.

Moji buhteljni

16. 4. 2020 smo imeli tehniški dan, in sicer smo morali peči. Izbirali smo med kruhom, buhteljni, rogljički, kolači in še med drugimi dobrotami. Jaz sem si izbral buhteljne.
Vse potrebno sem si pripravil v naši kuhinji, ki sem je bil že vajen. Moja mami mi je pokazala, kako mesiti, saj jih je že neštetokrat naredila. Naprej sem delal sam, čeprav je prišel brat in pokukal, kaj delam.
Med pripravo se mi nič kaj posebnega ni zgodilo.
Vsi v družini so me pohvalili.

Anej Babič, 7. r.

PRILAGODI VIDEZ STRANI