Naravoslovni dnevi – zdravstvena in zobozdravstvena vzgoja

Naravoslovni dan 7. razreda

V sredo, 27. 9. 2017, smo imeli učenci 7. in 8. razreda naravoslovni dan. Trajal je pet šolskih ur.
Prvi dve uri smo se pogovarjali o zobozdravstveni vzgoji, in sicer kaj se zgodi, če spiješ preveč gaziranih pijač. Na začetku smo se naučili, kako si pravilno umiti zobe in katere zobne ščetke uporabljati.
Tretjo in četrto ter peto uro smo se pogovarjali o stresu. Kaj sploh je stres, kako se ga lotiti in podobno. Seveda smo se igrali tudi igrice.
Zadnjo uro naravoslovnega dne smo delali dihalne vaje in vaje za sprostitev. Bile so zelo zanimive in učinkovite.
Na naravoslovnem dnevu smo se imeli zelo lepo in naučili smo se veliko novega.

 Neja Klepec, 7. r., novinarski krožek

Naravoslovni dan 9. razreda

V četrtek, 28. 9. 2017, smo učenci 9. razreda imeli naravoslovni dan. Začel se je ob 7.30, ko je v naš razred prispela diplomirana medicinska sestra gospa Ana Starešinič ter nas vljudno pozdravila, mi pa smo ji prav tako vljudno odzdravili.
Po kratkem uvodu nas je vprašala, ali smo že kdaj kadili. Mislim, da naš razred še nikoli ni bil tako enoten, saj smo vsi v en glas odgovorili, da še nikoli nismo kadili. Po tem vprašanju nam je razlagala o škodljivosti kajenja za naše zobe ter ustno votlino. Pokazala nam je tudi koliko katrana ostane v človeških pljučih po 400 pokajenih cigaretah. Ko smo videli, kakšne so posledice kajenja, smo vsi sklenili, da ne bomo kadili.
Potem smo imeli malico, po kateri smo imeli glavno temo spolnost. Spregovorili smo o tabujih pri spolnosti in zaščiti pred neželeno nosečnostjo.
Mislim, da je bil ta naravoslovni dan zelo zanimiv; zanimive so bile tudi teme, saj smo se naučili veliko novega.

 Tilen Hudelja, 9. r., novinarski krožek

PRILAGODI VIDEZ STRANI