Tone Partljič pri nas na obisku

V petek, 12. 5. 2017, je k nam prišel Tone Partljič in nam predstavil nekaj svojih del. Tone Partljič se je rodil 5. 8. 1940. Po poklicu je slovenski pisatelj, dramatik, predmetni učitelj, scenarist, politik in komediograf. Rodil se je v Mariboru, odraščal pa v Pesnici.

Na začetku njegovega prihoda sta Kevin Požek in Daša Bahor odigrala kratek skeč, kako sta se pripravljala na državno Cankarjevo tekmovanje, saj so letos tekmovalci pisali razlagalni spis na osnovi Partljičevih knjig Hotel sem prijeti sonce in Moj ata, socialistični kulak. Oba sta prejela zlato priznanje, za kar jima je Partljič še posebej toplo čestital.

Nato nam je Tone Partljič predstavil nekaj svojih črtic na zelo humoren način. Sledila je dramska igra, v kateri so nastopali učenci in učitelji. Bilo je zelo smešno. Po igri nam je Partljič razlagal o knjigi Romeo in Julija, v dramski igri so učenci na hitro uprizorili glavno dogajanje. Proti koncu smo slišali še zgodbo Moja polporoka in smo se do solz nasmejali. Tone Partljič, hvala ti za takšno popestritev šolskega vsakdanjika. Bilo je zanimivo, smešno in poučno.

Neja Klepec, 6. r., novinarki krožek

PRILAGODI VIDEZ STRANI