REGIJSKA ZAKLJUČNA PRIREDITEV NATEČAJA EVROPA V ŠOLI 2023/24

Vsako šolsko leto sodelujemo na natečaju Evropa v šoli, ki ga koordinira Zveza prijateljev mladine Slovenije. Letošnja tema, na katero so likovno ustvarjali naši učenci, je bila: DOBRO SE Z DOBRIM VRAČA, ki se osredotoča na 10. cilj trajnostnega razvoja – Zmanjšanje neenakosti.
Na zaključni regijski prireditvi, ki so jo 15. maja 2024 pripravili na OŠ Mirana Jarca Črnomelj, so nas v kulturnem programu nagovorili pomočnica ravnatelja na OŠ Mirana Jarca Črnomelj, ga. Bernarda Starašinič, predsednica Društva prijateljev mladine Metlika, ga. Alenka Muc, generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Slovenije, ga. Breda Krašna, podpredsednik Zveze prijateljev mladine Slovenije, g. Uroš Brezovšek ter podžupan občine Črnomelj, g. Jaka Birkelbach. Za povezovanje programa so poskrbeli učenci iz OŠ Mirana Jarca Črnomelj, za zanimive glasbene, pevske in dramske točke pa učenci vseh belokranjskih šol. Iz naše šole je nastopila Nina Kobetič, učenka 4. razreda, ki je na svojo harmoniko zaigrala valček Ansambla Unikat z naslovom “Srce ne razume”. Vsi učenci, ki so se uvrstili na regijski nivo tega natečaja, so prejeli priznanja in nagrade, ki sta jih podelila podpredsednica Društva prijateljev Metlika, ga. Vladka Škof in podpredsednik Zveze prijateljev mladine Slovenije, g. Uroš Brezovšek. Ob koncu prireditve pa smo si ogledali razstavo likovnih del, uvrščenih na državni nivo.

Na regijski del natečaja smo poslali po 5 likovnih del iz vsake triade, skupno 15 likovnih del.

Na regijski nivo natečaja Evropa v šoli so se s svojimi likovnimi izdelki uvrstili:

Neža Gorše in Vesna Štrekelj iz 1. razreda (mentorica: Maja Lamut), Ema Kambič in Jerca Težak iz 2. razreda (mentorica: Mojca Pavlinič), Tamara Gašperič iz 3. razreda (mentorica: Marija Vesna Frank), Nina Kobetič in Anže Kuzma iz 4. razreda (mentorica: Sabina Lukežič), Jan Vranič, Žan Puhek in Tia Tomažič iz 6. razreda (mentorica: Jasmina Strugar), Ana Gerzetič, Neža Špehar in Lara Žunič iz 7. razreda (mentorica: Jasmina Strugar), ter Zala Puhek in Nina Stegne iz 8. razreda (mentorica: Jasmina Strugar).

Na državni nivo natečaja so se od zgoraj naštetih uvrstili:

Neža Gorše iz 1. razreda z likovnim delom »Igra s prijatelji je zlata vredna« (mentorica: Maja Lamut),

Ema Kambič iz 2. razreda z likovnim delom »Družinska ljubezen« (mentorica: Mojca Pavlinič),

Nina Kobetič iz 4. razreda z likovnim delom »Živali te lahko sprostijo« (mentorica: Sabina Lukežič) ter

Neža Špehar iz 7. razreda z likovnim delom »Mladi, pomagajmo starejšim!« (mentorica: Jasmina Strugar), ki je osvojila 1. mesto v državi.

Iskrene čestitke vsem učencem in njihovim mentoricam!

Koordinatorica natečaja Evropa v šoli na OŠ Dragatuš
Jasmina Strugar

PRILAGODI VIDEZ STRANI