4. r. – tehniški dan – voziček s pogonom

V sredo, 15. 5. 2024, smo imeli učenci 4. r. tehniški dan. Izdelovali smo voziček s pogonom na gumo. Nekaterim je uspelo izdelati tudi voziček na pogon zraka v balonu.

Za delo smo potrebovali 4 letvice za ogrodje našega vozička (letvico smo morali prej prežagati na dva enaka dela), kar smo zlepili, hkrati pa iz obeh strani na vogale prilepili še trikotne kartonske vogale, da je bilo ogrodje še bolj fiksirano. Za tem smo nalepili nosilce za os, ki je držala posamezna kolesa. Ko je bilo vse skupaj zlepljeno in posušeno, smo navili na os elastiko, na eni strani ogrodja pa smo jo zataknili na žebljiček. Pri potiskanju vozička ob tla in nazaj se je elastika na os navil, ob spustu vozička pa se je ta premaknil.

Nekateri so namesto elastike vozičku dodali deščico, ki je držala elastiko in tulec z balonom. Ko smo balon napihnili na vozičku in voziček nato spustili, se je voziček premaknil naprej. Tekmovali smo, kateri voziček bo opravil najdaljšo pot. To je bil seveda tisti, ki je imel balon največji, saj je bilo tam največ zraka. A kaj hitro so baloni začeli pokati. 

Učenci 4. r.

PRILAGODI VIDEZ STRANI