Tradicionalni slovenski zajtrk je v šolskem letu 2012/13 potekal tretji petek v novembru, in sicer 16. novembra. Tudi letos so otroci v vrtcih in učenci v osnovnih šolah zajtrkovali črn kruh, med, jabolko, mleko in maslo – vse domačega porekla.

Za ta dan smo za zajtrk uporabili samo domača živila iz lokalnega okolja. Ker imamo pri šoli čebelnjak, smo si lahko postregli z medom, ki so ga pridelale naše čebele. Da pa bi nam bolje teknilo, smo zraven pili še domače mleko.

Ker nočemo, da bi si učenci ta dan zapomnili samo po drugačni šolski prehrani, smo jim predstavili tudi našo interesno dejavnost – čebelarstvo. Za to so poskrbeli Tilen, Nejc, Nastja, Ana, Tanja in Špela. Prisluhnili so jim tako otroci v vrtcu kot tudi učenci prvih treh razredov. Slednji so svoje znanje pokazali tudi na kvizu.

Orodna vrstica za dostopnost