Angleščina malo drugače

V petek, 23. 2. 2024, so naši devetošolci vadili angleščino na malo drugačen način – imeli so video klic z učenci iz tujine, s katerimi so izvedli t. i. skrivnostni klic.
Naši devetošolci so poskusili ugotoviti, iz katere države in mesta prihajajo njihovi vrstniki, le-ti pa so zastavljali vprašanja učencem naše šole in poskusili uganiti, od kod prihajamo mi. Vsi učenci v razredu so imeli določeno vlogo – Tian je na začetku vrstnike iz Italije pozdravil ter se na koncu od njih še poslovil, Ajda in Patrik sta zastavljala vprašanja in na njih odgovarjala, Sara D. je slikala in snemala potek ure, Eva B. je pisala blog, Val in Enej sta prenašala informacije med skupinami, Manca, Sara H., Anja in Bor so iskali podatke na spletu in v atlasu, Urška, Tia in Tian so pisali podatke na tablo, Tia pa je na koncu še predstavila Slovenijo, Dragatuš in našo šolo.
Učencem je bila takšna ura angleščine zelo všeč in si je želijo ponoviti, saj so uporabljali tuj jezik v realni situaciji in pri tem spoznali tudi drugo kulturo, razširili obzorje ter se naučili še nekaj o Italiji.

PRILAGODI VIDEZ STRANI