Sistematski pregled 2. razreda

V četrtek, 4. 1. 2024, smo imeli učenci 2. razred zdravniški pregled. Prišli smo v šolo ob običajnem času. Učiteljica nam je razdelila malico. Odšli smo na avtobusno postajo, kjer smo pričakali avtobus, ki nas je odpeljal v Zdravstveni dom Črnomelj.
Tam smo se razpakirali. Potem smo odšli v en prostor, kjer nam je zdravnica govorila o zdravi prehrani. Vrnili smo se v prostor z nahrbtniki. Ko je prišla medicinska sestra, smo bile najprej na vrsti punce. Punce smo se morale razdeliti v skupine po 3. Medicinska sestra je prišla po nas. Skupaj smo odšli v ambulanto, kjer nas je izmerila in stehtala. Potem smo šli k zdravnici. Ta nam je poslušala srce, pogledala ušesa, grlo. Spremljala je tudi našo držo in hojo. Sledilo je cepljenje. Medicinska sestra nas je pospremila gor na hodnik, da smo si lahko pojedli malico. Potem smo počakali, da so se še drugi cepili.
Avtobus nas je odpeljal nazaj v šolo, kjer smo imeli kosilo. Sledili so razvozi domov. Zelo mi je bilo lepo. Ta dan mi je ostal v spominu. (Tia Dajčman, 2. r.)

*****

Danes mi je bilo zelo lepo. Tri po tri smo se šli cepit. Dobili smo štampiljke. Cepljenja se nisem bala. Nato smo se odpravili nazaj v šolo. (Klara Simčič, 2. r.)

******

V četrtek smo imeli drugošolci zdravniški pregled. Z avtobusom smo se odpeljali v Črnomelj. Zdravnica nam je pripovedovala o zdravju. Potem smo šli v ambulanto. Tam so nas medicinske sestre pregledale in nekatere cepile. Na srečo sem imel pred kratkim vodene koze in sem se cepljenju izognil. (Jože Gerzetič, 2. r.)

*****

Danes smo šli na zdravniški pregled. Šli smo se cepit. Bilo mi je všeč. (Svit Kovaljev, 2. r.)

Po novem letu smo se drugošolci odpravili v Črnomelj v zdravstveni dom, kjer smo imeli zdravniški pregled. Med čakanjem smo se igrali, pogovarjali in smejali. Na srečo se nisem cepil, ker sem prehlajen. Zdravnica je bila prijazna. (Lenart Oskar Vuk, 2. r.)

*****

Zjutraj smo kot po navadi šli v šolo z avtobusom. V razredu smo dobili malico. Potem smo šli z avtobusom v zdravstveni dom. Tam smo telovadili, imeli zdravniški pregled in cepljenje. Ko so me cepili, nisem jokala. (Mila Bahor, 2. r.)

*****

Danes smo bili v zdravstvenem domu. Imeli smo zdravniški pregled. Preverili so, kako dobro vidimo in slišimo ter nas cepili. Imeli smo predavanje o zdravem načinu življenja. Bilo mi je zelo zanimivo. (Lana Fortun, 2. r.)

*****

Danes je bil zdravniški pregled. Tam so nas pregledali. Medicinske sestre so nam izmerile težo, višino in pritisk. Potem so nas cepile. Nato smo imeli malico. Po opravljenem pregledu smo se z avtobusom vrnili v šolo. (Jerca Težak, 2. r.)

*****

Takoj zjutraj smo se odpravili v Črnomelj v zdravstveni dom. Ko smo prišli, smo pojedli našo malico. Nato se je začel zdravniški pregled in že so bile na vrsti tri punce. Poslušali so nam utrip srca, pogledali ušesa, potem so nas še cepili. Po končanem pregledu smo se vrnili v šolo. Bil je lep dan. (Klara Šmalcelj, 2. r.)

*****

Učenci 2. razreda OŠ Dragatuš smo danes imeli sistematski pregled. Prijazne sestre so nam izmerile težo, višino, tlak in preverile kako dobro vidimo. Pred koncem smo posamezno šli k zdravnici Mojci. Z njo sem se pogovarjala o sladkarijah, ki jih obožujem. Na koncu so nas cepili, da ne bomo prenašali nalezljivih bolezni. (Kim Mravinec, 2. r.)

*****

Danes, 4. 1. 2024, smo imeli učenci 2. razreda zdravniški pregled. V Črnomelj smo odšli z avtobusom. Tam smo se namestili in počakali medicinsko sestro. Nato sta nam zdravnica in medicinska sestra razlagali o zdravju našega telesa in vse o zdravi prehrani. Sledil je pregled pri zdravnici in nato še cepljenje. Bila sem med prvimi, zato sem imela veliko prostega časa za igro. Na koncu nas je avtobus odpeljal nazaj v šolo. Imeli smo najboljšo zdravnico in bil je lep dan. (Nuša Panjan, 2. r.)

PRILAGODI VIDEZ STRANI