Novoletna prireditev in prireditev ob dnevu samostojnosti in enotnosti 2023

V četrtek, 21. 12. 2023, smo imeli na OŠ Dragatuš Novoletno prireditev, ki je bila posvečena dnevu samostojnosti in enotnosti. Prireditev sta vodili Neja Fink (7. r.) in Sara Drab (9. r.).
Dogajanje na odru je bilo raznoliko. Začeli smo s slovensko himno, ki jo je zapel mladinski pevski zbor, ki je kasneje nastopil še dvakrat. Pevska skupina Krnica je zapela pesem Dobro se je rano uraniti. Na oder so stopili tudi predstavniki otroškega pevskega zbora.
Na prireditvi se ni le pelo. Nastopili so številni instrumentalisti naše šole. Slišali smo kvartet trobil, citroprekelj, klavir in godce. Prav tako sta prireditev popestrila twirling in deklamacija.
Da pa se ni le plesalo, pelo, igralo, so na oder stopili še učenci, ki so pripravili modno revijo z naslovom Zimska kolekcija.
Prireditev smo zaključili s Tamburaško skupino Dobréč.
Prireditev je bila namenjena naši državi Sloveniji in nam, Slovencem, ter božično-novoletnim praznikom. Vrhunec večera pa je bilo slovo od ravnatelja Stanislava Dražumeriča, namreč 4. januarja prihodnje leto se bo odpravil v pokoj. V zahvalo za več kot 13-letno vodenje šole smo mu pripravili kar nekaj drobnih presenečenj. Želimo mu lepe in srečne trenutke tudi v prihodnjem življenjskem obdobju.
Novi ravnateljici Saneli Majstorović pa želimo, da bo nadaljevala z razvojem šole in ustvarjanjem odličnih pogojev za učenje in rast učencev ter zaposlenih.

Ajda Gešelj in Tia Požek, 9. r., novinarski krožek

PRILAGODI VIDEZ STRANI