Zdravstvena vzgoja v 4. razredu

V torek, 12. 12. 2023, smo imeli četrtošolci naravoslovni dan. Zjutraj je prišla medicinska sestra ga. Anita Zajec Kambič, zaposlena v ZD Črnomelj.
Učila nas je o nesrečah, poškodbah, zdravju in zobeh. Potem smo dobili povoje in smo se učili povijati roke, noge in glavo. Izgledali smo smešni, kot mumije. Preden je bila malica, nam je ga. Anita pogledala zobe. Potem je bila malica.
Za tem smo se pogovarjali o tem, kako pride do poškodb in opeklin. Nato smo imeli odmor. Po odmoru smo se igrali namizno igro o zobeh. Potem, ko je medicinska sestra odšla, smo imeli kratek test o tem, kar smo se danes naučili. Tako je učiteljica videla, kaj smo si zapomnili. Bilo je zelo zanimivo in lepo. (Julija Lončarić, 4. r.)

V torek, 12. 12. 2023 je prišla medicinska sestra ga. Anita v šolo. Učili smo se o padcih in boleznih, potem pa še o zobeh. Po malici smo se učili umivati zobe. Potem smo nadaljevali s spoznavanjem vrst zob. Sledil je odmor. Za tem smo igrali igro. Bila je zelo zabavna. Ob koncu dneva smo preverili naše znanje o zobeh. (Maj Brenkuš, 4. r.)

V torek, 12. 12. 2023 je prišla medicinska sestra Anita Zajec Kambič. Govorila je o ranah. Potem smo se razdelili v skupine. Gospa je dala povoje. Povijali smo se. Nato smo odšli na malico. Umili smo si zobe. Sledila je igrica. Po igrici je gospa odšla, mi pa smo reševali še učne liste. Na koncu smo preverili, kakšno je naše znanje. (Anže Kuzma, 4. r.)

PRILAGODI VIDEZ STRANI