Kuborobotika v 1. triletju

V četrtek, 23. 11. 2023, smo imeli učenci 1.– 3. razreda tehniški dan. Najprej nam je učiteljica Nina razlagala, kaj sploh je robot. Pokazala nam je nekaj slik, npr. kuhinjski mešalnik, robotski sesalec, robotsko kosilnico, robotski čistilec oken, igračo robot in druge.
Nato smo dobili škatle s ploščicami v treh skupinah, označenimi s številkami 1, 2, 3. Dobili smo tudi robotka iz dveh delov: telo in glava. Glavo smo dali na robotka in zaslišati je bilo zvok (pozdrav) in posvetila se je modra lučka. Iz ploščic, na katerih so narisane puščice (ravno, zavij v desno, zavij v levo) smo sestavili poljubno pot. Robotka smo postavili na začetek poti, potem pa je sledil puščicam in opravil pot do zanje ploščice. Preizkušali smo tudi premikanje robotka po poteh na narisani ploskvi nekega naselja. Pri tem smo upoštevali mrežo na ploskvi (številke in črke). Gospa Nina nam je določila pot starta in cilja robotka, mi pa smo morali poiskati ustrezne ploščice, da smo robotka popeljali do cilja.
Za tem je sledila malica. Po malici smo dobili novo podlago – mrežo z zimskim motivom. Vzeli smo ploščice iz predalčka št. 2. Naučili smo robotka, da si je neko pot, ki smo jo nastavili, zapomnil na pamet. Nato smo ga preizkusili.
Ta dan mi bo ostal za vedno v spominu. Upam, da bomo robotek lahko še kdaj preizkusili, saj smo se ob tem vsi zelo zabavali. Dan je hitro minil. (Tia Dajčman, 2. r.)

 

V šolo je prišla gospa Nina. Z njo smo naredili majhnega kuborobotka, ki je bil programiran na majhne ploščice. Na njih je bila narisana puščica, ki je kubota vodila po progi. Ta dan mi bo vedno v mislih. (Ema Kambič, 2. r.)

 

Danes smo se igrali z robotki. K nam je prišla gospa Nina. V škatli smo našli puščice. Danes je bil dober dan. Kuborobotika je bila zabavna. (Svit Kovaljev, 2. r.)

 

Učenci 1. triade smo imeli kuborobotiko. Nestrpno smo čakali, da prižgemo robotke. Robotki so se vozili po naši izbiri. Gledati jih je bilo zelo zanimivo. Dobili smo liste z navodili. Bilo nam je tako zanimivo, da nismo želeli iti na malico. Zelo sem se zabaval. (Oskar Lenart Vuk, 2. r.)

 

Danes smo imeli kuborobotiko. Učila nas je učiteljica Nina. Igrali smo se in se zabavali. Zelo mi je bilo všeč. (Mila Bahor, 2. r.)

 

Danes smo imeli učenci 1. triade tehniški dan na temo kuborobotika. Prišla je gospa Nina, katera je bila z nami do kosila. Učenci smo delali v parih in vsak par je dobil škatlo s tremi predalčki. Notri smo našli puščice in glavo robotka. Na koncu smo sestavili male robotke. Bil je zelo lep dan. (Nuša Panjan, 2. r.)

 

Ta dan mi je bil zelo všeč. Dobili smo kubo robotke in škatlo. Nato smo z njimi ustvarjali. Bilo mi je zelo zanimivo. Robotka smo naučili hoditi brez ukazov. (Klara Simčič, 2. razred)

 

Upravljali smo robotke. Zlagali smo robotkovo pot. Pogovarjali smo se o robotih. (Lana Fortun, 2. r.)

 

Danes smo pri robotiki s puzli iskali pot do žoge in do zastave. Puzle so imele narisane puščice, katere so kazale smer. (Taja Barič, 2. r.)

 

Danes je prišla k nam v razred učiteljica robotike. Učili smo robotka. Dobili smo list, na katerega smo zložili puščice, da smo robotku naredili pot. Potem smo ga oblekli v papirnata oblačila. (Klara Šmalcelj, 2. r.)

PRILAGODI VIDEZ STRANI