Zaključna prireditev Evropa v šoli 2023

 

NATEČAJ EVROPA V ŠOLI 2022/23

Vsako šolsko leto sodelujemo na natečaju Evropa v šoli, ki ga koordinira Zveza prijateljev mladine Slovenije. Letošnja tema, na katero so likovno in literarno ustvarjali naši učenci, je bila: VZGOJA ZA MIR, ki se osredotoča na 16. cilj trajnostnega razvoja – Mir, pravičnost in močne institucije. Natečaj zato nosi prej omenjeni naslov.

Na zaključni prireditvi, ki so jo pripravili na OŠ Podzemelj, so nas v kulturnem programu nagovorili županja občine Metlika, ga. Martina Legan Janžekovič, predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije, ga. Darja Groznik ter predsednica Društva prijateljev mladine Metlika, ga. Alenka Muc. Za povezovanje programa so poskrbeli učenci iz OŠ Podzemelj, za zanimive glasbene, pevske in dramske točke pa učenci vseh belokranjskih šol. Iz naše šole sta s citrami nastopili Tanja Štrekelj iz 4. razreda ter Manca Težak iz 5. razreda. Ob koncu prireditve smo si ogledali razstavo nagrajenih likovnih in fotografskih del.

Učence smo učiteljice pri pouku likovne umetnosti motivirale s pogovori o vojni in miru, o vojnih žrtvah, o vojnah, ki se trenutno odvijajo v Evropi in po svetu ter o vsem, kar je povezano s tem, predvsem pa o tem, kako bi dosegli in ohranili mir na svetu. Naši učenci so se umetniško izrazili tako, da so svoja razmišljanja zlili na papir s pomočjo svinčnikov, flomastrov, barv in čopičev. Nastala so čudovita likovna dela.

Na regijski del natečaja smo poslali po 5 likovnih del iz vsake triade, skupno 15 likovnih del.

Na regijski nivo natečaja Evropa v šoli so se s svojimi likovnimi izdelki uvrstili:

Lana Fortun in Svit Kovaljev iz 1. razreda (mentorica: Sanela Majstorović), David Migalič in Nadja Jesih iz 2. razreda (mentorica: Mojca Pavlinič), Tjaša Puhek iz 3. razreda (mentorica: Marija Vesna Frank), Neža Koce iz 4. razreda (mentorica: Ivanka Šuštarič), Gal Kovaljev in Alina Košele iz 5. razreda (mentorica: Sabina Lukežič), Izidor Jesih in Neža Špehar iz 6. razreda (mentorica: Jasmina Strugar), Zala Puhek iz 7. razreda (mentorica: Jasmina Strugar), Tjaša Davidović, Anamarija Hudelja in Anja Puhek iz 8. razreda (mentorica: Jasmina Strugar) ter Katja Cerar iz 9. razreda (mentorica: Jasmina Strugar).

Na državni nivo natečaja so se uvrstili:

David Migalič iz 2. razreda (mentorica: Mojca Pavlinič),

Neža Špehar iz 6. razreda (mentorica: Jasmina Strugar) ter

Zala Puhek iz 7. razreda (mentorica: Jasmina Strugar).

Čestitamo!

PRILAGODI VIDEZ STRANI