Poklicijada 2023

V sredo, 24 . 5. 2023, smo se četrtošolci in tretješolci odpravili na Poklicijado, kjer smo si ogledali 6 različnih poklicev. Najprej smo šli k zidarju, ki se mi je zdel najbolj poučen. Nato smo šli h gozdarju, ki nam je razložil veliko o gozdovih. Punce smo hotele k veterinarju, a nas je vedno nekdo prehitel. Zabaven se mi je zdel tisti, ki se je ukvarjal z volno in ovcami. Pri slaščičarju pa je zelo dišalo po pecivih. Ogledali smo si še poklic komunalnega delavca, lončarja, popravljavca koles in tistega, ki dela v domu za ostarele in v zdravstvenih domovih. No, na koncu, ko je bilo še 10 minut časa, smo končno šli do veterinarja in tam sem našla pasmo psa, katere je moj pes Čarli. Kmalu nas je prišel iskat avtobus in pot do Dragatuša je hitro minila. Šli smo še na kosilo in na razvoze domov. Ta dan bi rada ponovila večkrat, s to razliko, da bi si ogledali še preostale poklice, ki si jih nismo mogli. (Rebeka Kopač, 4. r)

V sredo, 24. maja, smo se četrtošolci in tretješolci udeležili dogodka Poklicijada. Ko so minile tri šolske ure, smo se odpravili na postajo, kjer nas je čakal avtobus. Z njim smo se odpeljali v Črnomelj, kjer je bilo pred kinodvorano Črnomelj predstavljenih več poklicev. Mi smo si ogledali poklic zidarja, slaščičarja, komunalnega delavca, gozdarja in še nekaj drugih. Bili so zelo zanimivi. Izpolnili smo še anketo, se slikali v kotičku za slikanje in pogledali, kateri poklici so še bili.
Izkušnja je bila zelo zanimiva. (
Lovro Vuk, 4. r)

V sredo, 24. 5. 2023, smo se udeležili Poklicijade v Črnomlju. Ogledali smo si zanimive predstavitve poklicev. Od vseh predstavitev me je najbolj zanimalo delo veterinarja. Čas je hitro mineval in obiskali smo veliko predstavitev, ki so bile vsaka po svoje zanimive. Vsak sošolec je našel nekaj, kar ga je zanimalo in si je želel tam čim dlje ostati. Po ogledu predstavitev poklicev smo se odpeljali v šolo. Dan mi je ostal v prijetnem spominu in komaj čakam, da postanem veterinarka.  (Neža Koce, 4. r.)

V sredo, 25. 5. 2023, smo prišli v šolo, kjer smo imeli 3 ure pouka. Ko smo se preobuli, smo šli do šole. Tam nas je čakal avtobus. Ko smo se odpeljali do kino dvorane, smo izstopili iz avtobusa. Prvo smo si ogledali poklic zidarja, ki nas je pohvalil, da veliko vemo. Potem je bila menjava. Prišli smo do gozdarja, ki mi je bil všeč. Pa je bila spet menjava in odšli smo do slaščičarke, ki me ni tako zanimala. Od slaščičarke pa do rokodelca, pri katerem sem probal česati volno. Na koncu smo se jaz in moja sošolka Nika preizkusili v pletenju z velikimi pletilkami. Nato smo odšli do smetarjev, ki so nam pokazali, kako nalagajo odpadke. Na koncu smo šli še v smetarski kamion. Potem je bila menjava. Ko smo prišli do kineziologa, smo se razgibali in probali telovadit z različnimi pripomočki. Potem smo napisali, kaj je bilo najbolj zanimivo. Meni je bil gozdar. Na koncu smo šli, kamor smo hoteli. Naš razred je odšel do veterinarja, kjer smo porinili roko v kravo in potipali telička. Ko smo končali s poklicijado, smo se odpravili nazaj v šolo. Tam smo imeli kosilo, podaljšano bivanje in razvoz. Ta dan mi je bil zelo všeč. 😀 (Matic Črnič, 4. r)

V torek smo si šli ogledat poklicijado. Pot je bila kratka. Ogledali smo si 6 različnih poklicev. Ko je bilo konec, smo si ogledali še sedmega. Ta dan mi je bil zelo všeč in ga ne bom hitro pozabila. (Tanja Štrekelj, 4. r.)

PRILAGODI VIDEZ STRANI