Obisk pri županu

V petek, 3 marca, je bilo zelo hladno jutro, ko sem se odpravil v šolo. Prvi dve uri smo imeli  pouk po urniku. Po dobri malici smo se odpravili k županu očine Črnomelj Andreju Kavšku. Nekaj nas je šlo s kombijem ostali pa z učiteljico. Prispeli smo na občino. Mislil sem, da bomo edini razred, a prišli so še učenci iz Milke Šobar Nataše in iz Vinice. Pri vhodu v občino smo zagledali varnostnika. Sprehodili smo se do sejne sobe. Tam  smo se nekaj časa pogovarjali. Izvedeli smo, da župana ne bo, ker je zbolel. Bil sem zelo žalosten. Nadomestila ga je gospa, ki dela na občini. Izvedeli smo kako deluje občina. Ogledali smo si različne pisarne. Na enem od hodnikov so bile razstavljene različne makete arhitektov, ki so predstavljale, kako bi po njihovo izgledala Jurjevanjska  draga. Po ogledu smo se spet vrnili v sejno sobo. Tam smo se okrepčali s sokom ter palčkami in bomboni.  Obiska je bilo kmalu konec. Kombi nas je že čakal in vrnili smo se v šolo.  
Ta dan mi je bil zelo všeč. Najbolj so me navdušile makete. (Lovro Vuk, 4. r.)

 

V petek, 3. 3. 2023, smo bili dogovorjeni, da obiščemo župana občine Črnomelj Andreja Kavška. Za njega smo pripravili nekaj vprašanj, ki smo mu jih nameravali zastaviti. Po prihodu na občino so nam sporočili, da župana zaradi bolezni ne bo. Zelo smo bili razočarani, saj smo se veselili srečanja z njim. Sprejela nas je prijazna gospa, ki nas je popeljala po občinski zgradbi. Z nami so bili tudi učenci nekaterih drugih šol in skupaj smo si ogledali županovo pisarno in druge prostore v stavbi. Posedli smo se za veliko mizo in se skupaj posladkali z bonboni, palčkami in sokom. Bilo je zelo zanimivo in upam, da nas bo župan še kdaj povabil na obisk. (Neža Koce, 4.r.)

 

Ko sem prišla v šolo, smo imeli prvi dve uri pouk in potem malico. Šli smo ven in pred šolo nas je čakal kombi.  Nekateri smo šli s kombijem, dve sošolki pa sta se odpeljali z učiteljico – z njenim avtom. Šli smo v Črnomelj k županu.

Tam sta nas dve gospe odpeljali v stavbo, v kateri dela župan in njegovi pomočniki. Najprej smo šli v sobo, kjer imajo župan in njegovi pomočniki vedno sestanke. Potem so nam tam razložili vse o delovanju občine. Nato smo šli v vse sobe pogledat, kaj drugi delajo. Župana na žalost ni bilo, zato mu nismo mogli zastaviti vprašanj, ki smo si jih pripravili. Za tem smo se odpravili v šolo. 
Tam smo imeli še dodatni pouk, nato pa z običajnim razvozom domov. Ta dan mi je bil zelo všeč. (Neja Dajčman, 4. r.)

 

Zjutraj sem prišla v šolo in komaj čakala, saj naj bi ta dan šli k županu. Prvi dve uri smo imeli pouk, po malici pa smo imeli predmet družba. Z učiteljico smo pri družbi pregledali vprašanja, ki naj bi jih zastavili županu. Jaz sem šla s kombijem, prav tako vsi ostali razen Nike in Tanje, ki sta šli z učiteljico. Dobili smo se na parkirišču in tam srečali tudi učence iz drugih šol. Kmalu so nas prišli iskat, da gremo lahko v občinske prostore. Povedali so nam, da je župan zbolel. Bila sem malo žalostna, a razveselil me je ogled občine. Pokazali so nam, kaj ljudje tam delajo in kako delo opravljajo. Videli smo tudi županovo pisarno. Nato smo se še malo pogovorili in posladkali. Kmalu smo morali oditi proti šoli, saj nas je zunaj že čakal kombi.

Ta dan mi je bil zelo všeč, a škoda, da nisem mogla zastaviti županu vprašanja, ki sem jih sestavila. (Rebeka Kopač, 4. r.)

 

Zjutraj smo prišli v šolo. Prvi dve uri smo imeli pouk kot običajno. Potem je bila na vrsti malica. Ko smo pomalicali, nas je že zunaj čakal hišnik s kombijem, da nas odpelje v Črnomelj na obisk k županu. Ker nas je bilo preveč za v kombi, je učiteljica šla s svojim avtom in s seboj vzela tudi dve moji sošolki: Niko in Tanjo. 

Ko smo prispeli v Črnomelj, sta nas na občini pričakali dve prijazni punci. Povedali sta nam, da župana na žalost ni ter da nam bosta one pokazale, kako poteka delo na občini in razkazale pisarne občine, kakor tudi županovo pisarno. Po končanem ogledu so nam ponudili sok in bombone. Po zaključenem obisku občine smo se vrnili nazaj v šolo in imeli še nekaj pouka.

Ta dan mi bo ostal v lepem spominu. (Matic Črnič, 4. r.)

 

Zjutraj, ko sem prišla v šolo, smo imeli pouk. Ko je bila na vrsti družba, je učiteljica preverila naša vprašanja za župana. Nenadoma je rekla, da greva Nika in jaz z njo z njenim avtom k županu, ostali pa s kombijem. Prvič sem bila v občinskih prostorih. Eno uro sta nas dve zaposleni vodili po stavbi. Pokazali sta nam različne pisarne. Ena od zaposlenih nam je pokazala tudi županovo pisarno. To mi je bil najlepši ogled, čeprav so bile tam močne vonjave, ki mi niso ugajale. Ko smo končali z ogledom, smo se še malo posladkali. Kombi in avto sta nas odpeljala v šolo, kjer smo še vadili za matematično tekmovanje Kenguru.

TA DAN MI JE BIL ZELO VŠEČ!!! (Tanja Štrekelj, 4. r.)

 

V petek, 3.3.2023, smo se odpravili s kombijem k županu občine Črnomelj. Ko smo prispeli na cilj, nas je pričakala prijazna gospa, ki pa nam je sporočila, da gospoda župana Andreja Kavška ne bo, ker je zbolel. Zato nam je kar sama razkazala različne pisarne in na koncu še županovo pisarno, kjer smo se tudi slikali. Ko smo si vse to ogledali, smo se ponovno vrnili v veliko sobo. Tam smo se še malo posladkali in popili pomarančni sok.

Ta dan mi je bil všeč, a hkrati sem bil tudi žalosten, saj gospoda župana ni bilo. (Adrijan Šarić, 4. r.)

 

V petek, 3. 3. 2023, smo se odpravili na obisk k županu Andreju Kavšku. Jaz in Tanja sva se peljali z učiteljico do Črnomlja, ostali sošolci pa so šli s kombijem. Vsak je moral pripraviti tri vprašanja za župana. Ko smo prišli na občino, so nam povedali, da je župan zbolel. Sprejeli sta nas dve gospe, ki sta zaposleni na občini. Odpeljali so nas v sejno sobo, kjer je velika miza. Tam smo se pogovarjali o delu župana. Nato smo si ogledali ostale pisarne in tudi pisarno župana. Ko smo zaključili z ogledom, smo se posladkali s sladkarijami in sokom. Po končanem obisku, smo se vrnili v šolo.

Dan je bil čudovit. Upam, da bo prišel župan k nam na obisk v šolo, da mu bomo zastavili pripravljena vprašanja. (Nika Babič, 4. r.)

PRILAGODI VIDEZ STRANI