Zimski športni dan na Gačah

V petek, 10. 2. 2023, smo učenci od prvega do petega razreda imeli športni dan. Šli smo na Gače. Od 1. do 3. razreda so se učenci sankali. Učenci 4. in 5. razreda pa, kdor je hotel, se je šel smučat, ostali so sankali.
Ko smo z avtobusom prispeli, smo se pripravili – preobuli in odšli na smučišče. Tam smo dobili karte. Tisti, ki so hoteli, so lahko šli na jurčka, drugi pa na sidro. Dvakrat smo šli do sredine smučišča, potem pa smo lahko šli do vrha.
Ko je bilo konec, smo vrnili karte, se preobuli in odšli nazaj v šolo. Bilo mi je lepo. (Gašper Simčič)

Danes, 10. 2. 2023 smo imeli športni dan. Namenjen je bil za smučarje in sankače od prvega do petega razreda.
Ko smo prišli na GAČE so bili vsi nestrpni. Bilo je zelo zanimivo in zabavno. Vsi smo bili mokri.
Upam, da bo še več takih športnih dni. (Nejc Kobetič)

V petek 10. 2. 2023 smo se za športni dan odpravili na smučišče Gače. Šli smo učenci od 1. do 5. razreda z učitelji. Smučali so lahko samo učenci 4. in 5. razreda, če smo želeli, ostali smo se šli sankat.
Na sankališču je bilo še več šol. Približno 2 uri smo se sankali in potem smo imeli malico. Kasneje so se učenci 1., 2. in 3. razreda odpravili v šolo, medtem ko smo ostali iz 4. in 5. razreda še ostali tam. Sankali in smučali smo se še približno 45 minut, potem smo se odpravili k avtobusu. Naložili smo sanke in se preoblekli, medtem ko smo čakali smučarje. Smučarji so se preoblekli in naložili smuči, palice in ostale stvari. Usedli smo se na avtobus in se odpravili v šolo na kosilo.
Bilo mi je zelo všeč, sanke pa sem si delila s prijateljico Alino. (Teja Puhek)

V petek, 10. 2. 2023, smo imeli učenci od 1. do 5. razreda športni dan. Športni dan smo izvedli za Gačah. Ko smo zjutraj prispeli na Gače, smo se najprej smučarji iz 4. in 5. razreda obuli čevlje za smuko, ostali pa so se pripravili na sankanje.
Ob 9.15 smo začeli z aktivnostmi. Smučati smo začeli z razdeljevanjem v dve skupini. Prva skupina je bila bolj pogumna in je odšla takoj na vlečnico – sidro, druga pa je hotela svoje znanje obnoviti in je šla na vlečnico – jurčka. Učenci iz jurčka so se nam kmalu pridružili na naši vlečnici. Takrat smo se lahko šli spustiti tudi iz vrha smučišča. Kdor je hotel, je lahko imel med smučanjem malico in odmor. Tako smo se smučali do 11.30. Nato smo sezuli smuči in se z avtobusom odpeljali nazaj v Dragatuš. Tam je sledilo kosilo in razvoz domov.
Jaz zelo rada smučam in si želim še veliko smučarskih dni s sošolci. (Manca Težak)

V petek, 10. 2. 2023, smo imeli športni dan učenci od 1. do 5. r. Učenci od 1. r. do 3. r. so se sankali, učenci 4. in 5. r., ki znamo smučat, pa smo šli smučat, če smo hoteli. Zjutraj smo prišli v šolo ter smuči in sanke postavili pred šolo. Hišnik je prišel iskat smuči in sanke, zato da jih nismo rabili nositi do šole. Ob pol osmih smo šli dol do šole, pojedli smo malico ali pa smo si jo vzeli s seboj. Šli smo na avtobus in se odpravili na Gače.
Ko smo prišli na Gače, smo se vsi hitro šli pripravit za sankanje in smučanje. Ko smo bili vsi pripravljeni, smo šli gor do koče. Tam nam je učiteljica razdelila karte. Nekateri so šli najprej na progo Jurček obnoviti znanje smučanja. Ostali, ki pa nismo šli na progo Jurček, smo jih morali počakati, da gremo vsi skupaj na vlečnico sidro. Prvič smo šli do sredine, zato da nas je učiteljica videla, kako smučamo. Do polovice smo šli trikrat. Potem smo šli že lahko do vrha. Učiteljica nam je rekla, da se moramo za zadnji spust spustiti že na polovici zaključne strmine, da prečkamo na drugo stran in se spustimo do konca dol. Ko smo vsi prišli dol, smo učiteljici vrnili karte.
Šli smo se preobut in odšli z avtobusom proti Dragatušu. (Jan Vranič)

V petek, 10. 2. 2023, smo učenci od prvega do petega razreda imeli športni dan. Šli smo na Gače. Lahko smo smučali ali tudi sankali. Zjutraj smo v prišli šolo z vso opremo in dobro voljo. Ob 7.30 smo se odpravili malicat. Imeli smo štručko in jogurt. Ko smo pomalicali, smo odšli ven. Tam nas je čakal avtobus. Kasneje je prišel še drugi avtobus. Ko smo se vsi zbrali, smo odložili vse stvari v avtobusa. Potem smo se odpravili na pot.
Ko smo prišli na Gače, smo se obuli in oblekli. Smučalo nas je samo 15. Razdelili smo se v dve skupini. Izbral si jo po želji. Nekateri smo za začetek šli po Jurčku-najmanj strmi progi. Čez čas smo se vsi smučali že od sredine ali vrha. Smučali smo približno 3 ure. Na koncu smo se odpravili dol z Gač in se preobuli. V šolo smo prišli približno ob enih popoldne.
Cel dan je bil zelo zanimiv in zabaven. V prihodnosti si želim podobne dni. (Jaša Perc)

V petek, 10. 2. 1023, smo šli na Gače učenci 1., 2., 3., 4. in 5. razreda z učiteljicami. Ko smo prišli na Gače, smo bili vsi veseli in nestrpni, najbolj pa sem si želel, da gremo čim prej na smučke in smučat.
Preden smo šli na smučišče, nam je učiteljica še enkrat povedala, da moramo upoštevati pravila. Ko smo se smučali, je čas kar hitro menil in nato smo šli na malico.
Ko je čas smučanja potekel, smo vsi odšli do avtobusa, ki nas je čakal, tako smo prišli v šolo in z avtobusi domov. (Leon Maj Kuretič)

V petek 10. 2. 2023 smo imeli športni dan – učenci od prvega do petega razreda.
15 učencev se je smučalo, ostali smo se sankali.
Bilo je super. (Nejc Kuzma)

V petek, dne 10. 2. 2023 smo se učenci 1., 2., 3., 4. in 5. razreda šli na Gače sankat in smučat. Najprej smo se zbrali po šolah – na trgu smo dali smučke v šolski kombi in ta jih je odpeljal do matične šole, ta čas pa smo šli v jedilnico, tam pojedli šolsko malico, nekateri pa si so jo pospravili v nahrbtnik za malico na Gačah. Ko smo pojedli, smo šli ven in dali v avtobus smučke/sanke, nahrbtnike, pancerje in ostalo. Odpravili smo se na avtobus in odšli na Gače.
Ko smo prišli tam, smo bili že vsi zelo nestrpni. Hitro smo se obuli pancerje, smučke in ostalo opremo, ki smo jo potrebovali za smučanje/sankanje. Smučarji smo se razdelili v dve skupini: 1. skupina, ki so se smučali po jurčku, in 2. skupina, ki so se smučali po sidru. Sankači so se sankali po ‘progi’ za sankanje. Ko smo bili lačni, smo povedali učiteljici in šli jest. 1. triada je šla nazaj v šolo prej kot učenci 4. in 5. razreda. Čas je minil zelo hitro in tudi učenci 4. in 5. razreda smo se odpravili nazaj v šolo. Preden smo odšli, smo naredili par skupnih slikic. Nato smo se odsmučali do parkirišča, kjer nas je čakal avtobus za v šolo. Svojo opremo smo pospravili v prtljažnik avtobusa in se odpeljali nazaj v šolo, kjer smo pojedli kosilo, se preoblekli itd.
Po temu smo imeli vsi svoj prevoz domov in se je ta športni dan končal. Želim si, da bi imeli še veliko takšnih dejavnosti. (Nika Gešelj)

10. 2. 2023 smo učenci od 1. do 5. razreda imeli športni dan na Gačah. Ko smo prišli v šolo, smo se zbrali in pomalicali. Ob 9.00 je bil odhod iz šole. Ko smo prišli na Gače, smo se hitro preobuli v smučarske čevlje oz. pancerje in se pripravili za smuko, saj smo bili vsi nestrpni. Ko smo se vsi pripravili, smo hitro odhiteli na progo.
Tam smo se razdelili v dve skupini. Tisti z malo več znanja in malo bolj pogumni smo takoj odhiteli na vlečnico sidro, tisti drugi pa so ostali na vlečnici jurček oz. medo da so osvežili svoje znanje smučanja. Na začetku sem imel jaz manjšo težavo s smučko, a smo jo hitro odpravili. Ni nam bilo treba prav dolgo čakati, da so se nam pridružili še tisti iz vlečnice medo. Potem smo imeli kratko pavzo. Po pavzi smo šli še 3 po progi in se odpeljali direktno do na parkirišča. Tam nas je čakal avtobus, v katerega smo zložili opremo in se odpeljali domov. (Gal Kovaljev)

Danes 10. 2. 2023 smo imeli učenci OŠ Dragatuš (1–5. r) športni dan na smučišču Gače, kjer smo se lahko sankali ali smučali. Ko smo izstopili iz avtobusa, smo vzeli vse stvari potrebne za smučanje in sankanje. Pri avtobusu smo se tisti, kateri smo smučali, obuli v pancerje ter se odpravili na smučišče. Ko smo prišli na smučišče, nam je učiteljica razdelila karte, ter se razdelili v dve skupini. Eni smo šli smučat na progo z vlečnico Jurček, ostali pa so odšli na vlečnico Sidro. Tisti, kateri so bili na Jurčku, so potem šli na Sidro. Nekaj časa smo se smučali, na koncu pa smo se še pofotografirali. Nato je nekaj smučarjev odšlo na Sidro do polovice ter se spustilo do konca smučišča. Odpeljali smo se do avtobusa, kjer smo si sezuli pancerje in šli domov. Ta dan je bil zelo zanimiv, imeli smo se lepo. (Žan Puhek)

PRILAGODI VIDEZ STRANI