Prireditev na OŠ Dragatuš ob slovenskem kulturnem prazniku 2023

S prireditvijo, ki smo jo izvedli 6. 2. 2023, smo se poklonili spominu na pesnika Franceta Prešerna. Kot se za praznik kulture spodobi, smo bili veseli ali prešerni.

Na začetku smo slišali slovensko himno, 7. kitico Prešernove Zdravljice.

Skozi prireditev sta nas popeljala učenca 6. razreda Neja Fink in Tadej Jesih, ki sta v obliki zgodbe predstavila osnovne podatke o slovenskem največjem pesniku. Vmes so učenci 6. razreda (Izidor Jesih, Neža Špehar, Luka Gešelj, Nika Željko, Nik Kobetič, Lara Žunič in Nuša Alexandra Kočevar) doživeto recitirali ali deklamirali nekatere pesmi, ki so bile izbrane za letošnje tekmovanje v znanju slovenščine za Cankarjevo priznanje od 4. do 9. razreda. Nastopili so tudi Ljudski pevci, učenci 2., 3. in 4. razreda. Zapeli so belokranjsko ljudsko pesem Zlata jabuka. Zraven sta zapeli učiteljici Sabina Lukežič in Maja Jelerčič Jesih. Na oprekelj jih je spremljala njihova mentorica Mojca Pavlinič.

Za scensko podobo so poskrbeli tudi učenci 1. razreda s svojo učiteljico Sanelo Majstorović, in sicer z upodobitvami Prešerna. Učenci 9. razreda pa so bili nepogrešljivi del tehnične ekipe.

Poslovili smo se z verzom iz Prešernovih gazel. France Prešeren je za svoje pesmi dejal: »Kdor jih bere, vsak drugače pesmi moje sodi.«

Želimo vam prijeten in kulturno pester 8. februar.

Nataša Podhostnik, organizatorica

PRILAGODI VIDEZ STRANI