Teden dejavnosti na OŠ Dragatuš

Ker so naši učenci 8. in 9. razreda v zimski šoli v naravi na Rogli, smo si tudi mi, učenci 6. in 7. razreda, popestrili teden z raznimi dejavnostmi.

V ponedeljek,  9. 1. 2023, smo se spopadli z zabavnimi športnimi igrami. Najprej smo se z žrebom razvrstili v štiri skupine, nato smo začeli s tekmovanjem. Igre so bile zanimive, nekatere lahke, druge zelo težke. V eni izmed iger smo metali obroče za dve, štiri ali šest točk, odvisno od razdalje meta. Najzanimivejše  igre so nam bile metanje rokometne žoge v posodo, drsanje po krpi in vodenje žogice z loparjem; enega smo celo polomili. Na koncu je zmagovalna ekipa prejela bonbone. Malce smo igrali še med dvema ognjema, nato pa utrujeni odšli proti domu.

V torek, 10. 1. 2023, smo imeli navaden šolski dan brez dejavnosti, zato smo bili kar nekoliko žalostni.

V sredo, 11. 1. 2023, smo imeli pohod od Dragatuša mimo Brdarcev, Šipka, Črešnjevca, Male Lahinje,  Velikega Nerajca in nazaj v Dragatuš. Sprehodili smo se tudi po lesenem podestu do ptičje opazovalnice v KP Lahinja. 

V četrtek, 12. 1. 2023, smo se odpeljali v Kanižarico kegljat.  Prvih 10 minut smo vadili, potem pa smo začeli s tekmovanjem. Skupine smo si sami določili. Bilo je osem skupin. Vmes, ko so štiri skupine kegljale, smo se ostale štiri skupine kratkočasile na sosednjem igrišču. Igrali smo nogomet, metali na koš, tekli okrog igrišča. Zmagovalni skupini sta dobili bonbone.

V petek, 13. 1. 2023, smo imeli zdravstveno in zobozdravstveno vzgojo. Obiskali sta nas medicinski sestri Anita Zajec Kambič in Adriana Šustar iz ZD Črnomelj.  Najprej smo se pogovarjali o zobni higieni, nato pa še o zasvojenosti. Pri higieni zob smo se pogovarjali, kako se pravilno ščetka itd. Razdelili smo se v dve skupini, in sicer fantje proti puncam. Imeli smo kviz o higieni zob. Fantje so zmagali. Potem smo se pogovarjali o zasvojenosti z drogami, alkoholom, napravami itd. Skratka, uživali smo in se imeli lepo, ne samo ta dan, ampak tudi cel teden.                                         

Avtorja: Nik Kobetič in Tadej Jesih, novinarski krožek, 6. r.

Zapisal:  Tim Frankovič, novinarski krožek, 6. r.

PRILAGODI VIDEZ STRANI