Medgeneracijsko branje med 2. in 7. razredom

V četrtek, 1. 12. 2022, smo se učenci in učiteljici 2. in 7. razreda prvič v tem šolskem letu družili v projektu medgeneracijskega branja.

Izbrali smo knjigo Lilie Modra raca, ki govori o ljubezni in medsebojni pomoči med družinskimi člani.

Na začetku ure smo se učenci 7. razreda in učiteljica Nataša odpravili v 2. razred, kjer so nas pričakali majhni učenci in njihova učiteljica Mojca. Poskrbeli so za lepo dobrodošlico, saj so nam zapeli pesem Lenčke Kupper Poj z menoj (prijatelj moj) ob spremljavi harmonike.

Učenci 7. razreda so drugošolcem prebrali slikanico; le-ti so lahko ilustracije spremljali s pomočjo projektorja. Najprej smo se pogovorili o vsebini, nato si je vsak drugošolec izbral večjega prijatelja, ki mu je pomagal pri delu. Sledile so ustvarjalne naloge (iskanje razlik, črk, labirint, risanje …) na temo knjige.

Na koncu 1. ure smo postali že dobra ekipa, sramežljivost je izpuhtela, tako da smo se že kar sproščeno pogovarjali in ustvarjali brez zadržkov. V odmoru je učiteljica Mojca razdelila vsem udeležencem sladko presenečenje. Bonbončkov smo bili zelo veseli.

Ob začetku 2. ure smo skupaj zapeli Bitenčevo pesem Mamica moja, znova ob spremljavi harmonike. Nadaljevali smo z izdelovanjem voščilnice za starše. Na zunanjo naslovno stran so drugošolci narisali očeta in mamo; naredili so jima nenavadni pričeski iz jesenskih listov. Znotraj so napisali posvetilo: Mami in ati, rad/-a te imam.

Dve uri sta prehitro minili. Bilo je lepo; brali smo, se spoznali, sodelovali v prijateljskem duhu in se dogovorili, da kmalu ponovimo to prijetno druženje.

Učiteljici Nataša in Mojca

PRILAGODI VIDEZ STRANI