Izlet z nemščino v Avstrijo

V torek, 26. aprila 2022, smo učenci osnovne šole Dragatuš, Vinica in Semič z nemščino odšli na ekskurzijo v Gradec v Avstrijo. V šoli smo se dobili že ob 6.30, saj je bil odhod že ob 6.45 uri. Na avtobusu je veliko učencev spalo, nekateri pa so poslušali glasbo.
V Laškem smo pobrali vodičko Alenko, ki nam je že na avtobusu predstavila pokrajino ter značilnosti koder smo se vozili.
Ko smo prišli čez mejo v Avstrijo, smo najprej obiskali muzej skulptur. Razdelili smo se v tri skupine in vodenje je potekalo v nemščini. V muzeju smo obiskali tudi labirint v katerem smo vsi vsaj malo goljufali, nekateri pa so se tudi izgubili. Videli smo različne skulpture, nekatere so bile iz odpadnih materialov npr. letalska skulptura. Nato smo imeli nekaj prostega časa za malico.
Po končanem ogledu smo se odpeljali v središče mesta Gradec, kjer smo si ogledali znamenitosti mesta, se tudi sami sprehodili po ulicah in si kupili kakšen spominek. Peš smo se odpravili proti grajskemu griču na katerega smo se po kar  260 stopnicah povzpeli do vrha na katerem je bil mestni simbol Schlossberg z znamenito uro ter čudovit razgled. Po znameniti grajski drči oz. toboganu, ki je visok 64 metrov, smo se spustili nazaj v središče mesta. V središču mesta smo videli mestno hišo iz 19. stoletja ter hišo umetnosti in umetni otok na Muri.  Pozno popoldan smo se odpravili proti domu.
Mislim, da smo vsi zelo uživali in spoznali nove prijatelje. Ta ekskurzija je bila pravo doživetje za vse nas in tudi izziv za tiste, ki s(m)o se želeli preizkusiti v znanju in govorjenju nemščine.

                                                                                    Neja Patricija, 9. razred

PRILAGODI VIDEZ STRANI