Šestošolci OŠ Dragatuš med najboljšimi v projektu “Teden pisanja z roko”

Na Osnovni šoli komandanta Staneta Dragatuš smo letošnje leto sodelovali v Tednu pisanja na roko, ki ga organizira Društvo Radi pišemo z roko.

Šestošolci so tako najprej pri uri angleščine poskusili prepoznati pisavo učiteljev, zapisali stavek »Pišem z roko, ker …« s pisanimi črkami tudi sami ter ga objavili na šolski Padlet strani ter se z razredničarko pogovorili o prednostih pisanja na roko. V času karantene so si ogledali nekaj filmčkov v angleščini o pomenu pisanja z roko in s tem urili veščino slušnega razumevanja, predvsem pa dobili še več informacij glede razlike med pisanjem s pisanimi črkami ter tiskanimi. Pri razredni uri so učenci predlagali vsebino in obliko plakata, David Kopač pa je napisal pesem. Sara Filip, Nina Stegne, Nia Starašinič in Lana Šašek Garantini so po pouku plakat izdelale, nakar so vsi šestošolci zapisali po en stavek Davidove pesmi in tako je vsaka vrstica zapisana v drugačni pisavi.

Trud šestošolcev je bil nagrajen in njihov plakat proglašen za enega izmed treh najboljših v letošnjem šolskem letu, predvsem pa so učenci s sodelovanjem v tem projektu ponotranjili pomen pisanja z roko ter razvijali sodelovalno učenje.

Maja Jelerčič Jesih, razredničarka 6. razreda

PRILAGODI VIDEZ STRANI