Dragatuški sedmošolci na obisku pri županu

Že takoj na začetku šolskega dne smo se usedli na avtobus in se odpeljali v Črnomelj. Odpravili smo se v grad, h g. županu Andreju Kavšku.

Župan nas je z veseljem sprejel. Pripovedoval nam je o mnogih rečeh, tudi o tem, da ga zelo zanimajo možgani in hormoni ter da obožuje tenis, vina in predvsem ročne ure. Rad tudi potuje po svetu, po Evropi najraje z avtom.

Spregovoril je nekaj besed o razvojni plati Črnomlja. Zelo zanimiv se nam je zdel projekt Inkubator 2, kjer naj bi nastalo središče za programerje.

Predali smo mu tudi svoje predloge za izboljšanje kakovosti življenja učencev na šoli, med katerimi je tudi postavitev plezalne stene. V roku dveh let nam je župan obljubil tudi njo.

Župan je zelo zanimiva oseba. Je sposoben retorik, ima razvojno naravnane ideje za prihodnost in je povrhu še nadvse dobrega srca. Hvala za sprejem in odlično pogovorno uro. Intervju z njim pa si boste lahko prebrali v letošnjem šolskem glasilu.

Nato smo se odpravili še na čisto spodnji del gradu, kjer je Zakladnica. Tam nas je pričakala ga. Sonja (TIC), ki nas je popeljala po kulturnih in naravnih znamenitostih Bele krajine. Hvala tudi njej.

PRILAGODI VIDEZ STRANI