4. razred – TEHNIŠKI DAN – Poskusi z elektriko

Danes, 29. 3. 2022, smo imeli tehnični dan. Preden smo začeli delati električni krog, nam je učiteljica razložila, kako ga bomo naredili. Nato smo začeli delati sami.
Najprej smo morali žarnico povezat z baterijo. Žarnico smo pritrdili na nastavek in jo privili nanj. Na stojalu smo imeli dva vijaka, ki smo ju ovili z žico in vijake privili. Nato smo žico napeljali do baterije in ju ovili na jezička. Ko smo to naredili, smo speljali žice do stikala, ki smo ga naredili tako, da smo vzeli kvadrat stiropora in kvadrat kartona ter dva žebljička in eno kovinsko ravno ploščico. Na stiropor in karton smo pribili žebljička ter okoli enega žebljička ovili eno žico in spodaj zataknili ploščico. Ko smo ploščico pritisnili na drugi žebljiček, je žarnica svetila.
Ko smo naredili električni krog,  je učiteljica preverila, če nam žarnica sveti. Nato nam je razložila, kaj bo sledilo.
Učiteljica nam je rekla, da bomo delali svetilnike. Najprej nam je pokazala, kako ga bomo naredili. Dobili smo list papirja, ki smo ga označili s črto in ga prerezali na pol. Eno polovico smo imeli za krog na svetilniku, eno pa za stolp.
Potem nam je pokazala, kako bomo sestavili cel svetilnik ter kako bomo skozi krog na svetilniku speljali žice po notranji strani svetilnika. Ko nam je vse pokazala, smo začeli delat sami.
Najprej smo list papirja za stolp okrasili s risanjem. Na tem listu smo še na vsaki strani zarezali s škarjami črtice, da je izgledalo kot travica. Travico smo naredili zato, da je bil svetilnik stabilen. Ko smo to naredili, smo na vrh svetilnika prilepili krog in z žicami v krog naredili luknjice, da smo žice speljali skozi svetilnik. Svetilnik smo prilepili na stiropor in karton. Ko so žice štrlele ven iz svetilnika, smo zabili žebljičke v stiropor in karton, nato pa smo si odrezali še eno kratko žico. Potem smo vzeli baterijo in žice povezali z njo. Potrebovali smo tri žice: skozi svetilnik smo speljali dve žici in eno od teh dveh navezali na baterijo, eno pa na žebljiček. Tretjo žico smo navezali na drugi žebljiček in nato še na baterijo. Ko smo dali kovinsko ploščico na oba žebljička, nam je žarnica zasvetila.   (JAN)

V torek, 29. 3. 2022, smo imeli učenci 4. razreda tehniški dan. Prvi dve uri smo delali električni krog.
Naslednje tri ure pa smo delali svetilnik, kar je bilo za mene veliko bolj zanimivo. V šolo smo morali prinesti poleg pripomočkov, ki so nas čakali v naših škatlah, še križni izvijač, klešče in baterijo. In jaz ne bi bila jaz, če ne bi nekaj pozabila doma. Tokrat baterijo. Za svetilnik sem se res trudila in na koncu mi je uspelo dobiti lepo oceno, tudi zato ker imam dobe sošolce in so mi za zaključek sposodili baterijo. In svetilnik je zasvetil.
Dan je bil zabaven in naporen. (TAMARA)

Najprej smo vsi preverili ali nam delajo žarnice, nato smo naredili električni krog. Pred rekreativnim odmorom smo dokončali električni krog. Naslednje, kar smo morali narediti, je bil svetilnik . Delali smo ga slabe 3 šolske ure. (LEON MAJ)

Danes, 29.3.2022, smo imeli četrtošolci OŠ Dragatuš tehnični dan. Delali smo poskuse z elektriko. Dva od teh poskusov sta bila svetilnik in električni krog. Imeli smo se lepo, a je bilo kar težko. Vse smo delali po navodilih in mi je uspelo. Tako se je tehnični dan končal. (GAŠPER)

Danes, 29. marca 2022, smo imeli tehniški dan. Izdelovali smo električni krog in svetilnik. Električni krog ni bil težek za izdelavo. Pri izdelavi svetilnika pa sem imel malo več težav, vendar sem na koncu uspel. Naučil sem se tudi veliko novega. (LUKA)

V torek,  29. 3. 2022, smo imeli tehnični dan.  S sabo sem prinesla orodje, ki smo ga potrebovali za izdelavo izdelkov. 
Najprej smo naredili električni krog. Za električni krog smo potrebovali žarnico, baterijo, žice in stikalo. Ugotavljali smo, kako deluje. Malo kasneje smo naredili še svetilnik za oceno. List papirja smo porisali. List smo zvili za svetilnik in na vrhu naredili luknjici za žice od žarnice. Vstavili smo žarnico, na podstavku naredili stikalo in jo priklopili na baterijo.
Tehnični dan mi je bil všeč, ker mi je uspelo narediti svetilnik in ker smo delali poizkuse. (TEJA)

V torek, 29. 3. 2022, smo imeli učenci 4.razreda tehniški dan. Izdelovali smo električni krog ter svetilnik. 
Ko smo prišli v razred, smo si pripravili vse potrebno za izdelavo izdelkov. Učiteljica nam je na tablo napisala, kaj bo ocenjevala. Najprej smo žici ogulili in ju okoli vijakov navili. Nato smo oguljeni žici navili okrog baterijskih jezičkov. Na koncu pa smo izdelali še stikalo.
Drugo šolsko uro smo začeli izdelovati svetilnik. Najprej smo dobili list papirja, ki smo ga morali poljubno okrasiti in natančno narezati na travico, na zgornjo in na spodnjo stran papirja. Na drugo polovico papirja smo izrezali krog, ki smo ga prilepili na zgornjo stran tulca. Nanj smo položili nastavek za žarnico in ga povezali z žicami ter ga priključili na baterijo in preverili, če svetilnik deluje.
Ta dan je bil zelo lep in poučen. (ALINA)

Včeraj smo imeli naravoslovni dan. Prvo uro smo se pogovarjali o električnem krogu ter ga drugo uro začeli izdelovati. Pri izdelavi smo uporabili baterijo, električni vodnik, stikalo in žarnico. Tretjo uro smo ga že izdelali do konca. Nato smo se  začeli pogovarjati o svetilniku. Naslednjo uro smo začeli izdelovat svetilnik in ga v večini tudi dokončali. Pri izdelavi smo uporabili podstavek iz stiropora, baterijo, papirnati tulec, žarnico, električno ohišje, električne žičke in stikalo.
Nastal je lep svetilnik. (VID)

Danes smo imeli tehniški dan. Najprej smo preizkusili, če naša žarnica sveti. Potem smo naredili električni krog. Rabili smo stiropor, risalni list, dva žebljička, baterijo, ki ima 4,5V, žice, izvijač in klešče za guljenje žice. Ko smo naredili, je učiteljica preverila, če električni krog deluje. Ko smo končali z električnim krogom, smo naredili svetilnik, ki bo svetil. Rabili smo baterijo (4,5V), žice, žarnico in izvijač. Prvo nam je dala učiteljica list, iz katerega smo naredili obliko svetilnika. Potem smo naredili krožnik, potegnili žice in tako je nastal svetilnik. To je bil tehniški dan. (DOMINIK)

Danes, 29. 03. 2022, smo imeli tehniški dan. Izdelali smo električni krog in svetilnik. Ko sem delal električni krog, sem mislil, da bo težko, ampak sem ga naredil. Svetilnik sem pa naredil postrani, ker sem ga najprej zalepil in potem nisem mogel dati žic skozi tulec. Na koncu mi je uspelo vse narediti.
Ta dan je bil zelo zanimiv. (ŽAN)

Danes, 29. 3. 2022, smo imeli tehnični dan. Izdelovali smo svetilni stolp.
Preden smo ga začeli izdelovati, smo naredili električni krog. V električnem krogu so bili vodnik, žarnica, baterija in stikalo. Na začetku mi ni šlo preveč dobro, potem sem pa zadnji čas vse dokončal. Po malici smo začeli delati svetilni stolp. Ni mi bilo preveč težko, ker sem vedel, kaj je treba narediti.
Ta dan mi je bil zelo všeč in upam,  da bomo imeli še kakšen podoben dan. (JAŠA)

Danes smo v šoli izvedli tehniški dan. Najprej smo izdelovali električni krog. Nato pa smo izdelali svetilnik. Bilo je zelo zabavno in poučno. (NEJC)

Včeraj smo imeli tehnični dan. Najprej smo se zbrali v razredu. Ko smo začeli z poukom, nam je učiteljica povedala, kaj bomo delali. Iz polic smo vzeli vsak svojo škatlo za naravoslovje in tehniko. V njej so bila navodila in stvari za izdelavo električnega kroga in svetilnika. Ko smo svetilnik naredili, smo ga odnesli učiteljici na mizo. Učiteljica je preverila, če svetilniki delujejo. Ta tehnični dan je bil zelo zanimiv. Rad bi imel še veliko takšnih tehničnih dni.  (NEJC) 

Danes, 29.3.2022 smo imeli četrtošolci tehnični dan. Ustvarjali smo z elektriko. Prvi dve šolski uri smo ustvarjali električni krog.
Po dveh urah smo električni krog razstavili, da smo lahko ostale ure delali svetilnik. Svetilnik je bil malo težji za naredit od električnega kroga. Najprej smo pri svetilniku naredili tulec in ga pobarvali. Nato smo naredili še stikalo, žice, krožnik na katerem stoji žarnica in podlago ter žice nastavili na baterijo.
Ko smo to dokončali, je učiteljica to ocenila. Vmes smo seveda imeli malico in odmor. Bilo mi je zelo lepo. (TIA)

Učenci 4. razreda smo imeli v torek, 29. 3. 2022, tehniški dan. Najprej smo izdelali električni krog, nato pa še svetilnik, in sicer tako, da smo električnemu krogu dodali tulec iz risalnega papirja. Uporabljali smo baterijo, ki se mi je med delom zažgala, žice, stikalo in papir za izdelavo tulca, ki je služil kot svetilnik. Zelo sem uživala v delu kljub nevšečnostim, ki so se mi pripetile. (MANCA)

Danes, 29. 3. 2022, smo imeli tehniški dan. Na začetku dneva smo začeli izdelovati električni krog. To smo delali 2 uri, nato smo šli na malico. Ko smo se vrnili iz malice, smo začeli izdelovati svetilnik, ki je bil tudi ocenjen. Za izdelavo smo potrebovali 3 šolske ure. Med delom smo imeli nekaj nevšečnosti, ki smo jih hitro odpravili. Tako je bil izdelek končan in s tem tudi današnji dan. Do zdaj mi je bil ta dan najbolj všeč. (GAL)

Danes, 29. 3. 2022, smo imeli učenci 4. razreda tehniški dan. Učiteljica nam je razložila, kaj bomo delali in smo začeli. Delali smo 2 stvari. Prva stvar, ki smo jo delali, je bil električni krog, druga stvar pa je bila svetilka, ki je bila za oceno. Imeli smo se lepo. (NIKA)

PRILAGODI VIDEZ STRANI