Tehniški dan – elektrika

Danes, 16. 4. 2021, smo imeli učenci 4. razreda tehniški dan. Najprej smo ponovili, kako nastane električni krog in kako se zavarujemo pred poškodbami. Nato nam je učiteljica pokazala, kako naredimo električni krog. Čakalo nas je delo z žicami. Ko smo naredili električni krog, smo si vzeli čas za malico in šele potem šli naprej. Sledilo je delo za oceno. To je bila izdelava svetilnika. Vsi smo se potrudili, kolikor smo mogli. Potem je učiteljica naredila nekaj fotografij in mislili smo, da je konec. Ampak nam je pripravila še nekaj poskusov z elektriko. Gledali smo, katere snovi so električni izolatorji in katere prevodniki. Tako se je končal naš tehniški dan.
LUKA GEŠELJ

V šoli smo se zbrali v razredu kot po navadi. Najprej nam je učiteljica razložila, kaj bomo delali in potem smo pričeli z delom. V uvodu smo naredili samo lučko. To je bil preizkus. Potem smo pričeli z izdelavo svetilnika, ki je bil za oceno. Na koncu smo pospravili in šli ven. Tako se je končal prelep dan.
GAL BUTALA

Ko smo v šoli postali električarji za en dan, sem zelo uživala. Vsak se je preizkusil v izdelavi svetilnika. Biti električar je zelo zahtevno delo, zato ker moraš vedeti, kam paše kakšna žička.
NEJA FINK

Danes smo imeli tehniški dan. Naredili smo električni krog za vajo, nato pa še svetilnik. Bilo je zapleteno, a tudi zabavno. Zelo sem vesela, da smo imeli tehnični dan.
ANA GERZETIČ

Danes je bil zelo naporen dan, saj smo imeli tehniški dan. Izdelovali smo svetilnik. Bilo je zelo zabavno. Ko sem končal, sem bil na svoj izdelek zelo ponosen. Res je bil zelo zabaven dan. Če bi ga lahko še kdaj ponovili, bi bil zelo vesel.
TADEJ JESIH

Danes je bil zelo zabaven in naporen dan, saj smo imeli tehniški dan. Izdelovali smo električni krog in svetilnik. Bilo je zahtevno delo. Delali smo z baterijo, žicami, žarnico in stikalom, ki smo ga naredili sami. Najprej smo naredili električni krog. No, kot sem že prej omenil, da smo izdelali tudi svetilnik. Kako smo ga izdelali, vam bom opisal. Rabili smo dve žici, lučko, baterijo in papir. Iz papirja so naredili tulec in ga z različnimi barvami pobarvali. Potem smo še izrezali krog in ga prilepili na vrh svetilnika. Na krog smo prilepili lučko in jo z žicami povezali z baterijo. Bil je zabaven dan.
NIK KOBETIČ

Danes smo imeli tehniški dan. Najprej smo poskusili, če lahko žarnica deluje brez žic in odgovor je bil: seveda. Potem smo delali električni krog. Bilo je malo težko, zato nekaterim ni uspelo. Meni na srečo je. Za oceno smo delali svetilnik. Nekateri so naredili stikalo, nekateri pa ne. Zdaj čakamo samo še na ocene. Proti koncu dneva smo se še zabavali z učiteljičinimi električnimi strojčki. In čisto na koncu smo se fotografirali.
NUŠA ALEXANDRA KOČEVAR

Meni je bil ta tehniški dan zelo lep. Delali smo z elektriko. Izdelovali smo svetilnik. Komaj sem čakal ta dan, da smo končno uporabili tisto kupljeno baterijo. Med izdelovanjem svetilnika smo si izmenjavali klešče in izvijač. Ko smo vse pravilno naredili, je zasvetila žarnica.
DOMEN MATKOVIČ

V petek, 16. 4. 2021, smo imeli tehniški dan. Izdelovali smo svetilnik z lučko. Najprej smo za preizkus naredili električni krog, po malico pa smo začeli z izdelavo svetilnika. Iz papirja smo naredili tulec, ki smo ga prilepili na kartonček. Ko smo ga prilepili, smo izrezali krog. Vanj smo naredili dve luknji za žici, ki smo ju speljali pod tulcem do baterije. Kdor je hotel imeti stikalo, ga je dodal. Na koncu smo naredili preizkus, če svetilnik deluje.
PASKAL PETROVČIČ

16. 4. 2021 smo imeli tehniški dan. Najprej nam je učiteljica razložila navodila. Pripravili smo si pripomočke, ki smo jih potrebovali. Potem smo začeli delati svetilnik. Delali smo po navodilih. Najprej smo naredili tulec in ga okrasili. Spodaj smo naredili travico. Potem smo s šestilom narisali krog, vanj z buciko naredili dve luknjici in skoznju speljali žico. Zavili smo jo okrog vijaka, da se ni iztikala. Potem smo žico povezali z baterijo in je svetilnik deloval. Nismo ga smeli ves čas prižigati in ugašati, ker bi nam žarnica lahko pregorela. Dan je bil čudovit in zelo zabaven.
LEA PUHEK

V petek, 16. 4. 2021, smo imeli tehniški dan. Zjutraj, ko smo se zbrali, smo najprej preizkusili, če žarnica sploh deluje. Nato smo naredili električni krog s stikalom. Bilo je težko, a zabavno. Naslednja stvar je bila svetilnik. Bil je zahteven in zabaven dan.
NEŽA ŠPEHAR

Današnji dan je bil zelo zabaven, ker smo delali z baterijo. Naredili smo svetilnik in električni krog. Vsem je deloval. Bil sem zelo ponosen na svoje delo.
ŽIGA ŠUSTER

Na tehniškem dnevu je bilo zelo lepo. Naredili smo električni krog in svetilnik. Bilo je krasno.
NIKA ŽELJKO

Na tehniškem dnevu smo delali z elektriko. Najprej smo izdelali električni krog. Potem smo naredili svetilnik. Nanj sem narisala kita in akvarij. Poimenovala sem ga Svetilnik velikega kita. Bilo mi je zelo všeč.
LARA ŽUNIČ

PRILAGODI VIDEZ STRANI