39. slikarski ex tempore mladih likovnikov Bele krajine

V petek, 2. oktobra 2020, sem se že šesto leto zapored udeležil slikarskega ex tempora mladih likovnikov Bele krajine. Tokrat smo se mladi likovniki iz vseh belokranjskih šol in ene novomeške ter naši mentorji zbrali pred OŠ Mirana Jarca Črnomelj. Tam smo se seznanili s temo ustvarjanja, ki je bila vezana na 120 letnico rojstva Mirana Jarca, pesnika, pisatelja, dramatika in prevajalca, ki se je leta 1900 rodil v Črnomlju: »Živimo, kakor da nam čas je večnost …«

Ko sem v roke dobil slikarsko platno, sem se odločil, da bom naslikal rojstno hišo Mirana Jarca. Zato sem se sprehodil do ulice Mirana Jarca, kjer stoji njegova rojstna hiša, ki je sedaj preurejena v Mestno muzejsko zbirko. Postavil sem se pred njegovo rojstno hišo, opazoval njeno fasado, oblike oken in vrat ter jo naslikal z akrilnimi barvami. Ob risanju in slikanju sem poslušal nasvete svoje učiteljice Jasmine Strugar in slikarja Roberta Lozarja.

Kot vsako leto, sem tudi letos užival ob ustvarjanju na prostem.

Anej Kobe, 7. razred

V petek 02. oktobra smo se učenci belokranjskih šol zbrali v Črnomlju, kjer je potekal 39. slikarski ex tempore mladih likovnikov Bele Krajine.

Ustvarjali smo na temo »Živimo, kakor da nam je čas večnost…«

Prireditev je bila posvečena 120 letnici rojstva Mirana Jarca, pesnika, pisatelja, dramatika, prevajalca, ki se je rodil leta 1900 v Črnomlju.

Ustvarjali smo na slikarsko platno (50 x 70cm) pod strokovnim mentorstvom akademskega slikarja Roberta Lozarja.

Na prireditvi sem spoznala veliko mladih likovnikov. V spomin se mi je vtisnil mentor Lozar, z opazovanjem in pripombami na mojo sliko.

Prvič v življenju sem risala na platno in povem, da mi je bilo zelo zanimivo. Komaj čakam, da nam učiteljica v razred prinese platno.

Julija Štefanič, 8. razred

PRILAGODI VIDEZ STRANI