V petek, 15. novembra, je tako na naši šoli kot tudi po drugih šolah po Sloveniji potekal projekt Slovenski tradicionalni zajtrk. Pri razrednih urah so nam razredniki poudarili, kako pomemben za razvoj in uspešno delo je zajtrk. Pogovorili smo se o tem, da je dobro, da vemo, od kod so surovine prišle in da se poslužujemo surovin lokalnih proizvajalcev. Na šoli smo izvedli tudi anketo o tem, ali učenci zjutraj zajtrkujemo ali ne. Večina je odgovorila, da zajtrkuje, četrtina pa je odgovorila, da ne, zato smo še bolj hoteli poudariti, kako pomemben obrok je zajtrk. Ta dan smo v šoli dobili jutranji obrok. Posladkali smo se s črnim kruhom, maslom in medom. Odžejali smo se z mlekom, na koncu pa smo si privoščili jabolko. Vse jedi so bile pridelane pri lokalnih proizvajalcih. Šolski čebelarji smo nato obiskali vrtec in učence prve triade. Najprej smo jim razložili pomen čebelarjenja v kmetijstvu in kako pomembne so čebele za življenje. Sledile so delavnice. V vrtcu smo z malčki izdelali čebelico iz že uporabljenih materialov. V prvem, drugem in tretjem razredu pa smo barvali pobarvanke. Za vse otroke kot za nas čebelarje in vzgojiteljice je bil to pester dan, otroci pa so se na zabaven način naučili nečesa novega.
Nastja Saje, 9. r.