Tehniški dan – 4. razred – poskusi z elektriko

V sredo, 13. 3. 2019, smo imeli učenci 4. razreda tehniški dan.

Ko smo prišli v razred, smo si pripravili vse, kar smo potrebovali za izdelavo izdelka. Potem nam je učiteljica razložila, kaj bo ocenjevala. Najprej smo naredili podstavek iz stiropora in lepenke. Nato smo izdelali stolp iz papirja, ki smo ga okrasili. Na vrh stolpa smo prilepili papirnat krožnik. Nanj smo položili nastavek za žarnico in ga povezali z žicami. Nato smo ga priključili na baterijo ter preverili, če svetilnik deluje.

Ko smo končali s svetilnikom, smo šli delat različne poskuse ločevanja zmesi. Naučili smo se veliko novega. Bil sem zelo srečen, ker sem naredil lep svetilnik.

Tian Kocuvan Ivanič, 4. r.

 

V sredo, 13. 3. 2019, smo imeli učenci 4. razreda tehniški dan. Izdelovali smo svetilnik.

Najprej smo si pripravili vse potrebno za izdelavo izdelka. Okrasili smo list papirja in iz njega naredili tulec. Zatem smo izdelali streho svetilnika. Na streho smo pritrdili grlo za žarnico, iz katerega smo speljali skozi tulec dve žici.

Po malici smo namestili žarnico na vrh svetilnika in na žici pritrdili baterijski vložek. Na naše veliko veselje je žarnica zasvetila.

Četrto uro je učiteljica ocenila naše izdelke in nas z njimi tudi fotografirala.

Tehniški dan se mi je zdel zelo poučen. Naučil sem se, kako zasveti žarnica in kaj za to potrebujemo. Želim si še več takšnih tehniških dni.

Enej Panjan, 4. r.

PRILAGODI VIDEZ STRANI