Naravoslovni dan – skrb za zdravje v 2. razredu

V torek, 9. 10. 2018, so imeli učenci 2. razreda naravoslovni dan. Obiskala jih je Katja iz Zdravstvenega doma Črnomelj.
Danes je prišla zobozdravnica Katja. Najprej smo dobili tabletke potem smo videli, kako se pravilno ščetka zobe. Pokazala nam je tudi, kako se prenašajo bakterije. Razdelila nam je pobarvanke, ki smo jih pobarvali. Nalepili smo jih na plakat. Sedeli smo v krogu in se pogovarjali. Na koncu smo se poslovili in zobozdravnica je šla.
Neja Fink
Danes mi je bilo všeč, ko smo se pogovarjali o osebni higieni. Všeč mi je bilo tudi, ko nam je Katja predstavila bacile. Cel dan mi je bil zelo lep.
Lara Žunič
Danes smo se naučili, da si moramo umivati roke, da ne okužimo druge. Dobro si moramo umivati stalne zobe, da nam ne odpadejo. Robček je zelo pomemben pri kihanju. Risali smo dlani. Nekatere dlani so bile čiste, druge okužene. Gledali smo slikice, ki so bile v bistvu ilustracije iz knjige. Imeli smo se zelo lepo. Tega ne bom pozabila nikdar, ker je bilo zelo zelo zabavno.
Nuša Alexandra Kočevar
Najboljše mi je bilo, ko smo v skupini delali plakate o osebni higieni. Narisali smo, kakšne imamo najprej roke in kakšne so potem, ko si jih umijemo. Zelo mi je bila všeč zgodba o muhi.
Luka Gešelj
PRILAGODI VIDEZ STRANI