Naravoslovni dan – skrb za zdravje v 4. in 5. razredu

V petek, 19. 10. 2018, smo imeli učenci 4. razreda naravoslovni dan z naslovom Skrb za zdravje. K nam je prišla medicinska sestra Katja iz Zdravstvenega doma Črnomelj.
Prvi dve uri smo se pogovarjali o zobeh in njihovi higieni. Iz papirja smo izdelali usta z mlečnimi zobmi in usta s stalnimi zobmi.
Naslednji dve uri smo se pogovarjali o nesrečah, ki se nam lahko zgodijo. Gospa Katja nam je povedala, kako pravilno oskrbimo rane. Najbolj všeč mi je bilo, ko mi je povila nogo, kot da jo imam zlomljeno. Med poškodovanimi so bile tudi sošolke, ki so imele različne poškodbe. Tako smo lahko videli, kako jih pravilno oskrbimo.
Današnji dan mi je bil zelo zanimiv in poučen. Želim si več takšnih naravoslovnih dni.

Enej Panjan, 4. r.

V petek, 19. 10. 2018, smo imeli učenci 4. razreda prvi naravoslovni dan. Obiskala nas je medicinska sestra.
Na začetku smo se pogovarjali o zobeh in o tem, kako skrbimo za njih. Nato smo rešili učni list, v katerem smo pokazali svoje znanje o zobeh. Izdelali smo tui model ust z mlečnimi in stalnimi zobmi.
Potem smo se začeli pogovarjati o poškodbah. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo bili poškodovanci. Razdelili smo se v dve skupini in se igrali, kaj moramo narediti, ko vidimo poškodovanca na ulici.
Ta dan mi je bilo lepo.

Manca Horvat, 4. r.

 

V petek, 19. 10. 2018, smo imeli naravoslovni dan. Obiskala nas je medicinska sestra Katja. Pogovarjali smo se o zobeh, in sicer o tem, kako skrbimo za njih, da ne pride karies na njih. Izdelali smo usta in zobe iz papirja. Gospa Katja nam je pregledala naše zobe, če si jih redno in pravilno umivamo. Nato smo dan nadaljevali s pogovorom o poškodbah. Pokazala nam je, kako oskrbimo različne poškodbe. Tudi sami smo poskusili zaviti roko, nogo ali glavo – odvisno, kje je bila poškodba.

Eva Babič, 4. r.

PRILAGODI VIDEZ STRANI