1. športni dan – pohod po krajinskem parku

V soboto, 29. 9. 2018, smo imeli učenci od 1. do 5. razreda športni dan. Šli smo na pohod. V šoli smo dobili malico, nekaj hrane in pijače pa smo si prinesli tudi s seboj (bonbone, piškote, prigrizke). Morali smo biti primerno obuti in oblečeni, in sicer tako, da nam je bilo zjutraj toplo, kasneje pa ne prevroče.
Peš smo se odpravili proti Podlogu in Brdarcem. Prvi postanek smo imeli pred Črešnjevcem. Tam smo lahko pojedli malico, kaj popili in se malo odpočili. Za sabo smo morali počistiti smeti. Pot smo nadaljevali proti Knežini, Belčjem Vrhu, Mali Lahinji. Vmes smo večkrat imeli odmore. Hodili smo v parih, zato smo se lahko med hojo tudi pogovarjali.
Pot smo zaključili v Dragatušu, kjer smo pohod tudi začeli. Po vrnitvi v šolo smo pojedli kosilo in odšli domov.

Tjaša Davidović, 4. r.

V soboto smo imeli športni dan. Bilo mi je zelo lepo, ker smo se družili s prijatelji, gledali muco, ki nam je sledila, opazovali ribice v ribniku, ptičke na drevesih, ovce na pašniku in rastline v naravi. Najpomembnejše je bilo to, da nismo sedeli doma pred televizorjem in računalnikom.

Tian Kocuvan Ivanič, 4. r.

V soboto, 29. 9. 2018, smo imeli učenci razredne stopnje športni dan. Odpravili smo se iz Dragatuša in hodili skozi naslednje vasi: Podlog, Brdarci, Črešnjevec, Knežina, Belčji Vrh, Mala Lahinja. Na poti smo se velikokrat ustavili. Pod Črešnjevcem smo se razdelili v dve skupini: učenci 1. in 2. razreda so pot nadaljevali proti Mali Lahinji, ostali učenci pa proti Knežini. Vsi pa smo prišli na isti cilj – v Dragatuš, kjer nas je čakalo kosilo. Po kosilu smo odšli domov.
Meni je bilo lepo in zelo sem se zabavala.

Sara Horvat, 4. r.

V soboto, 29. 9. 2018, smo imeli učenci 1.–5. razreda športni dan. Veseli smo bili, ker ni deževalo, saj bi sicer imeli pouk. Zbrali smo se pred šolo, vzeli malico in pijačo, ter se odpravili na pohod proti Podlogu. V nahrbtniku smo imeli tudi ostale dobrote: bombone, čips, čokolado, smoki …
Pot smo nadaljevali proti Brdarcem in Črešnjevcu. Tam smo imeli postanek za malico in večji počitek. Učenci 1. in 2. razreda so se odpravili proti Mali Lahinji, učenci 3. , 4. in 5. razreda pa smo pot nadaljevali proti Knežini. Šli smo še na Belčji Vrh, Malo Lahinjo in skozi Nerajske luge na Vušivec in nazaj v Dragatuš.
Med pohodom smo se s sošolci pogovarjali in hecali. Bili mi je lepo in se že veselim naslednjega športnega dneva.

Lucija Štefanič, 5. r.

V soboto, 29. 9. 2018, smo imeli pohod. Hodili smo veliko časa in bili utrujeni. Šli smo do krajinskega parka. Bilo je lepo. Videli smo tudi lepih, zanimivih reči.
Na pohodu smo bili učenci 1.–5. razreda.
Meni je bili zelo lepo. Ko smo prišli v šolo, so tam bili že učenci 1. in 2. razreda, ki so imeli pot krajšo. Malo smo se še poigrali na igralih, potem pa je bilo kosilo in avtobus, ki nas je odpeljal domov.

Neja Štefanič, 5. r.

Oglejte si še naš športni dan malo drugače.

 

 

PRILAGODI VIDEZ STRANI