Gledališka predstava prvi šolski dan

3. septembra je v OŠ Komandanta Staneta Dragatuš v telovadnici potekala predstava Društva za boljši svet. Nastopila sta Katja in Mario.
V predstavi so bile izpostavljene prometne nesreče: vožnja z motorjem brez čelade, dirkanje z avtomobilom brez varnostnega pasu in igranje z žogo na cestni površini.
Naučila sem se, da je v prometu treba ravnati varno. Predstava se mi je zdela zanimiva.

Neža Sirk, 5. r.

V ponedeljek, 3. septembra 2018, na 1. šolski dan, smo si učenci od 1. do 5. razreda OŠ Dragatuš v šolski telovadnici ogledali gledališko predstavo Društva za boljši svet, ki je govorila o prometni varnosti.
V predstavi so nam na smešen način predstavili, kako moramo paziti nase in na druge udeležence v prometu. V živalskih in človeških preoblekah so nam zaigrali zanimive prizore o prometu. Posebej je bila predstavljena nevarnost za pešce in kaj se zgodi, če prehitro vozimo. Predstava mi je bila zanimiva in poučna. Naučil sem se, da moramo paziti nase in na druge v prometu. Naši starši so vedno v skrbeh za nas, še posebej, ko gremo sami na cesto. Zaradi tako dobre predstave bom, ko bom udeleženec v prometu, še bolj pozoren na vsa opozorila, ki sem jih spoznal.

Anej Kobe, 5. r.

Člani Društva za boljši svet so nam predstavili, kako se obnašamo v prometu. Predstava je potekala v telovadnici 1. šolski dan. Udeleženca v predstavi sta bila policistka in deček. Velika nevarnost je bila izpostavljena takrat, ko je bil deček na cesti – skoraj bi ga povozil avto. Najbolj mi je bilo zanimivo, ko smo se učili pesmico in prikaz prečkanja ceste.

Neja Štefanič, 5. r.

V Osnovni šoli Komandanta Staneta Dragatuš se je prvi šolski dan odvijala predstava, in sicer so prišli člani Društva za boljši svet.
Udeleženec v prometu je bil fantek, ki ni znal prav ravnati. Brcnil je žogo na cesto, srečal je živali na cesti (psa, mačko, ježa). Na poti je srečal tudi dekle na skiroju, v katero se je zaletel. Dekle mu je svetovalo, naj pazi.
Nato je pridivjal motorist z otrokom. Ustavila ga je policija in mu vzela motor. Isto se je zgodilo z avtomobilom. Za tem je deček srečal policistko. Ta je ugotovila, da je deček pogrešan, saj ga na policiji že čaka mama. Brž ga je policistka odpeljala na policijo k mami.

Matic Mar, 5. r.

3. 9. 2018 so nam člani Društva za boljši svet pripravili predstavo o varnosti v prometu. Predstava se je odvijala v telovadnici Osnovne šole Dragatuš. Udeležili smo se je učenci od 1. do 5. razreda.
Vse se je vrtelo okrog varnosti v prometu. Igrali so: mama, otrok, policist, motorist in deklica, čeprav so vse te vloge igrala zgolj dva igralca. Učili so nas tudi to, kako prečkati cesto.
Predstava mi je bila zanimiva. Najbolj mi je bil všeč tisti del, ko je deklica na skiroju povozila dečka.

Patrik Zajc, 5. r.

Predstava je govorila o varnosti v prometu. .Dogajalo se je na cesti. Udeleženca sta bila policist in otrok.
Otrok je hotel k prijateljem čez cesto tam, kjer ni označenega prehoda za pešce. Nenadoma se je pripeljalo dekle s skirojem in otrok, ki je na cesti žongliral, se je zaletel vanjo.
Za tem je prišla policistka in na prehodu za pešce otroku pokazala, kako priti varno čez cesto. Tudi policist je s policije opozoril policistko, ki je bila z dečkom, da mamo skrbi zanj in ga čaka na postaji. Policistka je otroku dala rumeno rutico, da bo na cesti še bolj opazen.
Ko sama prečkam cesto, jo prečkam vedno na prehodu, pred tem p a pogledam v levo in desno stran. V prometu moramo vedno paziti na sebe in ostale udeležence.

Eva Črnič, 5. r.

V ponedeljek, 3. 9. 2019 so nas prišli obiskat člani Društva za boljši svet in nam v telovadnici zaigrali predstavo o prometu.
Predstavljeno je bilo dogajanje na cesti, ko je bil tam prisoten Luka, kljub temu da mu je mama to prepovedala in ga opozorila na nevarnost. On maminih navodil ni upošteval, ampak se je igral na cesti, ko je mimo pripeljala deklica na skiroju in ga skoraj poškodovala.
Poleg tega je bilo prikazanih še nekaj primerov v nevarnosti, ki nam pretijo v prometu.
Predstava se mi je zdela poučna. V njej sem se tudi sama našla in priznam, da bom od zdaj bolj upoštevala starše.

Katja Cerar, 5. r.

V ponedeljek, 3. 9. 2018 smo si učenci od 1. do 5. razreda ogledali predstavo v telovadnici šole. Gostitelj je bil društvo za boljši svet. Tema je bila promet.
Pogovarjali smo se o različnih prometnih nevarnostih, ki so bile izpostavljene, kot so: prehitra vožnja, nevarnost naleta domačih in divjih živali.
Naučila sem se, da moram biti v prometu zelo previdna. Predstava mi je bila všeč, ker je bila poučna.

Eva Gerzetič, 5. r.

V Osnovni šoli Komandanta Staneta Dragatuš se je na prvi šolski dan v šolskem letu 2018/19 odvijala predstava s strani Društva za boljši svet. Udeleženec oz. glavni junak je bil fantek, ki ni znal pravilno in varno ravnati v prometu.
Fantek je brcal žogo po cesti. Na poti je srečal živali: psa, mačko in ježa. Srečal pa je tudi dekle na skiroju, s katerim sta se zaletela. Dekle mu je svetovalo, naj bo bolj pazljiv. Za tem je pridivjal motorist z otrokom. Ustavila ga je policija in mu odvzela motor. Podobno se je zgodilo z avtomobilom. Nato pa je deček srečal policistko. Ta je dobila klic, da dečka mama vsa v skrbeh čaka na policiji. Brž ga je odpeljala tja.

Matic Mar, 5. r.

Člani Društva za boljši svet so nam predstavili, kako se obnašamo v prometu. Predstava je potekala v telovadnici na prvi šolski dan. Udeleženca sta bila policistka in deček.
Velika nevarnost je bila, ko je bil deček na cesti in ga je skoraj povozil avto. Dogajalo se je veliko zanimivih stvari, sicer smešnih, vendar nevarnih.
Najbolj mi je bil zanimiv tisti del, ko smo se tudi mi, gledalci učili pesmico, ki govori o tem, kako prečkamo prehod za pešce.

Neja Štefanič, 5. r.

PRILAGODI VIDEZ STRANI