Jumicar

V sredo, 12. 9. 2018, smo se učenci 4. in 5. razreda udeležili programa Jumicar – preventivne vzgoje otrok v cestnem prometu, ki poučuje otroke, kako se vesti v prometnem okolju, tako da so postavljeni v vlogo voznika in doživljajo dogodke kot jih opaža in zaznava voznik v pravem prometu.

Zjutraj smo prišli v šolo kot ponavadi. V šoli smo dobili malico in odšli na avtobusno postajo, kjer smo počakali avtobus. Odpeljali smo se do OŠ Vinica, kjer je potekal Jumicar. Ko smo prispeli, smo odšli v učilnico, kjer nam je gospod Zmago razložil o pravilih v prometu. Zapomniti smo si morali, daj je naša glavna skrb, da ostanemo živi, da je edino pravo vedenje v prometu mirna hoja in opazovanje ter da prečkamo cesto, ko se promet ustavi ali ga ni.

Potem smo odšli na igrišče. Gospod Zmago nas je razdelil v skupine. Vsaka skupina je vozila 7 minut. Na progi je bilo veliko prometnih znakov in en semafor. Peljal sem se z modrim avtomobilom.

Po vožnji sem bil vesel, saj sem jo dobro opravil. Gospod Zmago nam je razdelil vozniška dovoljenja in odšli smo nazaj v Dragatuš. Ko smo prišli nazaj v šolo, smo imeli še dve uri pouka.

Ta dan sem zelo užival.

Enej Panjan, 4. r.

V sredo, 12. 9. 2018, smo se učenci 4. in 5. razreda udeležili programa Jumicar. Zjutraj smo se zbrali pred OŠ Komandanta Staneta Dragatuš. Z avtobusom smo se odpeljali do OŠ Vinica. Tam nas je čakal gospod, ki nas je najprej poučil o varnosti v prometu. Po razlagi smo se razdelili v 5 skupin. V vsaki skupini nas je bilo po 6 učencev. Potem je prva skupina začela voziti po Jumicar stezi z malimi avtomobili. Med vožnjo smo morali upoštevati prometne znake. Ko je poteklo 7 minut, smo se skupine zamenjale. Ko smo vsi uspešno opravili vožnjo, smo se usedli na stopnice, kjer nam je inštruktor varne vožnje podelil vozniška dovoljenja. Po končani podelitvi vozniških dovoljenj smo se z avtobusom vrnili nazaj v šolo.
Dan smo zaključili veseli, saj smo vsi dobili prva vozniška dovoljenja.

Tjaša Davidović, 4. r.

PRILAGODI VIDEZ STRANI