Vožnja do Poreča je minila hitro (nekaterim ne), a smo se le pripeljali do VIRC-a ob pol enajstih. Hitro smo uredili vse formalnosti in pričeli z namestitvijo po sobah – dekleta desno, fantje levo. Sledilo je doooolgo čakanje na kosilo, potem pa počitek (ki to ni bil). Učenci so seveda polni pričakovanj in nestrpno čakajo na odhod proti plaži. Čas si krajšajo z urejanjem sob, pripovedovanjem in družabnimi igrami.
Vreme je lepo, je toplo in rahlo vetrovno.

Prilagamo še tedenski jedilnik.

19.06.
K   Juha, sv. pečenje, riža, kupus salata , sok
V   Špageti bolonjez, zelena  salata, puding, sok

20.06.
Z   Čaj, kakao, marmelada, margarin, salama, kruh
K   Juha, pečeno pile, riža s povrčem , salata rajčice, sok
V   Panirani oslić,  krumpir , blitva, lubenice, sok

21.06. 
Z   Čaj, mlijeko, marmelada, margarin, lino lada, kruh
K   Juha goveđe meso u umaku, tjestenine, kupus salata,  sok
V   Rižoto, zelena salata, kolač, sok

22.06.
Z  Čaj, kava, marmelada, margarin, pašteta, kruh
K   Juha, pureći file, tjestenine,  salata rajčice ,sladoled, sok
V   Carski prženac, kompot, sok

23.06.
Z   Čaj, mlijeko, marmelada, margarin, hrenovke, kruh
K   Juha, čufte, pire krumpir, zelena salata, sok

Popoldansko kopanje je minilo v precej razburkanem morju, a smo se “skrili” za pomol in je bilo v redu. Najprej smo imeli preverjanje znanja plavanja – bili smo dobri – nato pa smo predvsem vadili zdržljivostno plavanje, ker je bilo za učenje tehnike morje preveč nemirno.
Učenci so z nestrpnostjo dočakali večerjo in količina zaužite hrane je bila temu primerna – špageti z mletim mesom so bili zelo dobri, za povrh pa smo dobili še čokoladni puding.
Po večerji so športno usmerjeni učenci igrali med dvema ognjema in nogomet, umetniki pa so modelirali iz das mase.
Za zaključek večera smo pred spanjem Patriku zapeli “Vse najboljše” za njegov rojstni dan.
Sedaj pa gremo spat.

 

Orodna vrstica za dostopnost