Učenci 4. in 5. razreda na kolesarskem izletu

V torek, 18. 6. 2024, smo imeli učenci 4. in 5. razreda športni dan. Zjutraj smo kot običajno prišli v šolo. Ko smo pojedli malico, smo se odpravili na pot s kolesi. Prva je bila učiteljica Ivanka, zadnja pa učiteljica Sabina. Začeli smo pri naši šoli v Dragatušu. Šli smo čez Podlog na Brdarce. Od tam pa na Črešnjevec. Petra ni mogla več kolesariti, zato jo je s kombijem prišel iskati učitelj Srečko. Na poti se je Niki iztaknila veriga. Brez Jakobove, Matičeve in Lovrove pomoči Nika ne bi mogla kolesariti naprej. Šli smo na Knežino. Sošolec Samo tudi ni imel sreče z verigo, a smo tudi to uspešno rešili. Imeli smo odmor za pijačo. Nadaljevali smo pot proti Belčjemu Vrhu. Ko smo šli proti Stari Lipi, je Nina padla in si poškodovala koleno. Pogumno je kolesarila naprej. Potem smo prečkali glavno cesto, da smo prišli v Novo lipo ter naprej mimo Drežnika do ceste Stari trg – Vinica. Tam smo se ustavili, pojedli, popili in šli na WC. Po počitku smo se odpravili nazaj. Na Belčjem Vrhu smo se ustavili, da nam je Matičeva mami natočila hladno vodo (če je kdo ni imel oz. jo je že popil). Pot smo nadaljevali proti Mali Lahinji. Dominik je padel na makadamski poti. Prasko mu je oskrbela učiteljica. Ko smo prišli do kapelice na Mali Lahinji, si je šla Nika domov iskat kratko majico in tablete proti glavobolu. Kolesarili smo mimo Krajinskega parka Lahinja do Dragatuša. V Pustem Gradcu smo se ustavili, da smo se odžejali. Ko smo prišli v Dragatuš, smo šli še na NŠP, kosilo in domov.
Ta dan nama je bil zelo všeč. Upava, da ga bomo v višjih razredih ponovili. (Nika Babič in Neja Dajčman, 5. r.)

 

V torek, 18. junija, smo se učenci 4. in 5. razreda odpravili kolesarit. Po malici smo imeli štart v Dragatušu na placu. Nato smo se odpeljali čez Podlog, Brdarce, Črešnjevec. Pot smo nadaljevali čez Knežino proti Belčjemu Vrhu. Potem smo se malo ustavili in pojedli par bombonov ter usta osvežili z vodo. Pot se je vila mimo Stare Lipe, Nove Lipe in Drežnika. Prekolesarili smo že polovico poti. Bili smo že izmučeni, zato smo si energijo povrnili z sladkarijami. Vrnili smo se po isti poti do Belčjega Vrha, nato pa čez Malo Lahinjo v Dragatuš.
Ta dan je bil zelo naporen, saj so se nam vmes zgodile tudi manjše nesreče (razbito koleno, staknjena veriga, zvit menjalnik prestav…) (Lovro Vuk in Samo Željko, 5. r.)

 

V torek, 18. 6. 2024, smo imeli športni dan – kolesarjenje. Zbrali smo se v šoli. Odpravili smo se proti Podlogu in Brdarcem. Tam smo prišli na makadam in se vzpeli na Črešnjevec. Ena od učenk ni mogla več kolesariti, zato jo je prišel iskat učitelj Srečko s kombijem. Nato smo se spustili do Knežine in na Belčji Vrh. Niki se je pokvaril menjalnik, ki sta ga Jakob in Matic popravila. Pot smo nadaljevali do Stare Lipe. Medtem se je poškodovala Nina. Nato smo kolesarili mimo Nove Lipe in Drežnika. Na cesti Stari trg – Vinica smo se obrnili in kolesarili isto pot do Belčjega Vrha in naprej do Male Lahinje. Peljali smo se čez krajinski park Lahinja. Nato smo prispeli do Pustega Gradca. Tam smo kolesarili v velik hrib. Na hribu smo si odpočili. Sledila je le še pot do Podloga in do šole.
Kljub vsem padcem, napornim hribom, zvitim menjalnikom in veliko iztaknjenih verig, smo uspeli vsi priti do konca. (Mark Kambič in Jakob Špehar, 5. r.)

PRILAGODI VIDEZ STRANI