Udeležili smo se 8. izletniške kolonije mladih likovnikov Dolenjske in Bele krajine v Opatiji

V četrtek, 6. junija 2024, smo se učenke likovno-umetniškega krožka, Tia Tomažič, Neja Fink, Ana Gerzetič, Neža Špehar, Lara Žunič, Nuša Alexandra Kočevar, Sara Filip in Nia Starašinič, udeležile 8. izletniške kolonije mladih likovnikov Dolenjske in Bele krajine, ki je bila v Opatiji.

Ko smo z avtobusom prispeli v Opatijo, smo na sprehodu ob morju iskali motive, ki bi jih narisali. Ker je bilo zelo vroče, smo si nekateri našli zanimive motive v parku, kjer so nam borovci dajali senco, drugi pa so svoj ustvarjalni kotiček našli ob morju. Začeli smo z risanjem skice, kjer smo bili pozorni na dobro kompozicijo. Ko nam je učiteljica Jasmina Strugar potrdila, da je skica dobra, smo nadaljevali svojo risbo z akvarelnimi barvami na akvarelnem listu. Imeli smo se zelo lepo, saj smo bili na svežem morskem zraku, ustvarjali smo prelepe motive, kot so čudovita narava, zanimiva arhitektura in mirno morje.

Na izletniški koloniji mladih likovnikov nam je bilo zares lepo, prepričani smo, da so tudi drugi likovniki iz vseh belokranjskih in dolenjskih šol uživali v ustvarjanju.

 Sara Filip in Nia Starašinič, 8. razred

PRILAGODI VIDEZ STRANI