Uspešni na natečaju Moja domovina, moj svet

V petek, 24. maja 2024, smo se udeležili otvoritve razstave in podelitve nagrad ter priznanj najboljšim mladim likovnim in literarnim ustvarjalcem na natečaju Moja domovina, moj svet. Prireditev se je odvila na Petrovem trgu v Črnomlju, kjer so na velikih panojih razstavili izbrana likovna in literarna dela, med katerimi so bila tudi likovna dela naših učencev Gašperja Simčiča in Teje Puhek iz 6. r., Lare Žunič iz 7. r. ter Zale Puhek iz 8. r.
Ob otvoritvi so podelili nagrade najboljšim in njihovim mentorjem.
Gašper Simčič je prejel nagrado in priznanje za osvojeno 1. mesto, Teja Puhek pa nagrado in priznanje za osvojeno 3. mesto, oba v kategoriji 2. triade. Zala Puhek je prejela nagrado in priznanje za osvojeno 3. mesto v kategoriji 3. triade. Lara Žunič je prejela priznanje za sodelovanje na razstavi. Nagrado in priznanje pa je prejela tudi njihova mentorica Jasmina Strugar.
Zbrane je nagovoril Andrej Kavšek – župan občine Črnomelj. V krajšem kulturnem programu so nastopili otroci iz Vrtca Otona Župančiča Črnomelj in učenki OŠ Mirana Jarca Črnomelj. Program je povezoval Jaka Birkelbach. Razstava bo na Petrovem trgu na ogled do 15. junija 2024.

PRILAGODI VIDEZ STRANI