Športni dan: GAS na Gače

V ponedeljek, 27. 5. 2024, smo se učenci 1.-5. r. z učiteljicami odpravili na Gače. Tam smo se razdelili v dve večji skupini. Po malici je šla skupina 1., 4. in 5. r. v adrenalinski park, 2. skupina (učenci 2. in 3. razreda) pa na krajši pohod.
V adrenalinskem parku nam je tamkajšnji zaposleni razložil uporabo pripomočkov, s katerimi smo se pripeli na vrv, da bi nas obvarovala v primeru zdrsa. Na glavo smo si nadeli čelado, oblekli se v varovalne pasove in na »škratu«, pokazali razumevanje navodil in rabo pripomočkov na ovirah in »ziplajnu«. V primeru, da kdo ni česa vedel, so bili tam 3 zaposleni, ki so nam pomagali, nas vodili, nekatere tudi bodrili k cilju, če jih je bilo strah. Nekateri učenci smo preizkusili vse tri proge: lisička, volk in medved, spet druge pa so morali zaposleni rešiti z lisičke, saj je bil strah prevelik, da bi lahko sami po progi sledili do cilja. Tudi učiteljici sta preizkusili progo medved.
Po določenem času smo se morali zamenjati. Mi smo odšli na pohod, učenci 2. in 3. r. pa so prišli v adrenalinski park. Na pohodu smo prišli do jezera, zaposleni nam je razkazal tudi topove in razložil delovanje črpalke pri potiskanju vode iz jezera do vrha hribov, kjer voda prihaja v topove in dela sneg.
Dan je minil prehitro. Škoda, da v adrenalinskem parku nismo mogli biti dlje. (Učenci 4. r.)

V ponedeljek, 27. maja, smo se učenci od prvega do petega razred odpravili na Gače. Tam smo se odpeljali z avtobusom. Ob prihodu na Gače smo najprej pomalicali. Nato smo se razdelili v dve skupini. V prvi smo bili učenci 1., 4. in 5. razreda. V drugi pa učenci 2. in 3. razreda. Prva skupina se je najprej oblekla varnostne pasove in si nadela čelade. Potem smo odšli v adrenalinski park. Inštruktor Vasja nam je na začetni progi Škrat podal navodila varne uporabe. Še sami smo praktično ponovili navodila. Ko smo progo opravili, smo odšli na progo Lisička. Po končni prvi progi smo lahko šli še na Volkca in Medvedka. Čas je kar hitro minil, ker smo bili polni adrenalina in doživetij. Nato nam je vodič razkazal, kako speljejo vodo do smučišča, kjer s snežnimi stroji naredijo sneg ter naprave kot so ratrak in motorne sani. Učili smo se tudi streljati z lokom. 
Dobil sem kar nekaj žuljev, ampak mi ni žal. (Lovro Vuk, 5. r.)

V ponedeljek, 27. 5. 2024, smo imeli učenci od 1. do 5. razreda športni dan na Gačah. Ob prihodu smo pomalicali in se razdelili v dve skupini. Moja skupina se je najprej odpravila v adrenalinski park, kjer smo se preizkusili na treh različnih plezalnih poligonih. Najbolj zabavna se mi je zdela Medvedja proga, ki je najvišja. Čez nekaj časa sta se skupini zamenjali. Mi smo odšli na pohod in na lokostrelstvo, druga skupina pa se je pripravila na plezalni izziv. Po končanih aktivnostih smo se z avtobusom odpravili nazaj v šolo. Ta dan je bil poln adrenalina. Upam, da ga še kdaj ponovimo. (Neža Koce, 5. r.)

V ponedeljek, 27. 5. 2024, smo se učenci 1., 2., 3., 4. in 5. razreda odpravili na Gače. Zjutraj, ko smo se vsi zbrali, smo šli v šolo po malico. Potem smo počakali avtobus. Bila sta 2 avtobusa – na manjšega smo šli učenci 4. in 5. razreda, na večjega pa učenci 1., 2. in 3. razreda. Ko smo prišli na Gače, smo se najprej usedli in pojedli malico. Potem smo se razdelili: 2. in 3. razred so šli na sprehod po Gačah, ostali pa smo si nadeli opremo in šli v adrenalinski park. Najprej nam je “učitelj” Vasja pokazal opremo in nam povedal, kako jo uporabljamo. Potem smo šli na progo Škratek. Ta je bila čisto kratka. Potem smo šli lahko že na Lisičjo progo, ki je malo višja in daljša od Škratka. Kasneje sem šla na Volkca. In nato sem šla še na najvišjo progo, ki se imenuje Medved. Kasneje smo šli še na sprehod po Gačah. Potem smo streljali z lokom (samo 4. in 5.r.). Kmalu smo odšli na parkirišče, kjer nas je čakal avtobus in nas odpeljal nazaj v šolo. Tam smo pojedli kosilo, šli na dejavnosti ali prevoz domov. Ta dan mi je bil zelooooooooo všeč. Rada bi ga še enkrat ponovila. (Neja Dajčman, 5. r.)

V ponedeljek, 27. 5. 2024, smo se odpravili na Gače. Ko smo prišli, smo pojedli in se odpravili v adrenalinski park. Tam me je bilo najbolj strah Medvedje steze. Ko smo končali z adrenalinskem parkom, smo slekli varovalne pasove in se odpravili pod skedenj. Tam smo popili, pojedli in se sprehodili po progi, ki nam jo je pokazal vodič (jezero, stroje). Ko smo prišli nazaj, smo zopet pojedli in popili ter se odpravili na naslednjo postajo, in sicer lokostrelstvo. To mi ni bilo ravno všeč. Ko si nehal streljati z lokom, si šel na igrala. Tu se je že dan zaključil. Pobožal sem še kužka Tita in se odpravil na avtobus.
TA DAN MI JE OSTAL V SPOMINU. (Matic Črnič, 5. r.)

PRILAGODI VIDEZ STRANI