Župančičeva frulica 2024

Župančičeva frulica je literarni natečaj za mlade pesnike, deklamatorje in pripovedovalce z več kot 30-letno tradicijo. Natečaj je namenjen učencem druge (kategorija deklamatorji) in tretje (kategorija osnovnošolski pesniki) triade ter vsem dijakom (kategorija srednješolski pesniki in od leta 2022 nova kategorija srednješolski pripovedovalci).
Letos se je prijavilo 243 deklamatorjev iz 44 slovenskih osnovnih šol in 5 pripovedovalcev iz 5 slovenskih srednjih šol. Posnetke svojih nastopov je v google mape naložilo 185 deklamatorjev in zgolj 1 pripovedovalka.
Na naši šoli so se na tekmovanje prijavili 3 učenci 2. triade in posnetke izbrane deklamacije avtorja Milana Dekleve poslali strokovni komisiji. Učenka Nadja Fink je strokovno žirijo prepričala s svojim nastopom na posnetku, zato se je udeležila regijskega tekmovanja (od 185 deklamatorjev se jih je na nastop v živo uvrstilo 80), ki se je odvijal včeraj, 20. 5. 2024, v Metliki. Tam je nastopilo 33 deklamatorjev. Preostalih 47 pa se bo predstavilo danes, 21. 5. na dveh lokacijah: v Vrhniki in v okolici Maribora.
Strokovno komisijo so sestavljali:
– Žiga Bonča, novinar, voditelj in napovedovalec na televiziji, predsednik komisije;
– Mojca Funkl, dramska, televizijska in filmska igralka;
– Nana Milčinski, režiserka, dramaturginja, performerka in pevka.
Nadja Fink iz 4. r. se je s svojo deklamacijo tudi v živo odlično odrezala, za kar ji čestitamo.
Konec tedna bomo izvedeli rezultate. Od 80 deklamatorjev bo izbranih zgolj 5, ki se bodo na finalnem tekmovanju 11. 6. 2024 v Vinici potegovali za zmago.

Sabina Lukežič, mentorica

PRILAGODI VIDEZ STRANI