Podelitev bralnih priznanj in Noč knjige 2024

Bralna značka je odličen način za spodbujanje branja med otroki in mladimi ter krepitev njihove bralne pismenosti. Sodelovanje v bralni znački jih spodbuja k rednemu branju, razvija njihovo ljubezen do knjig ter spodbuja njihov intelektualni razvoj. Poleg tega lahko branje knjig prispeva k boljšemu razumevanju sveta in razvoju domišljije.
Noč knjige je priložnost, da se bralci od 7. do 9. razreda zberejo in skupaj praznujejo ljubezen do knjig. Na ta dan smo organizirali različne dogodke v šoli, med drugimi priprava večerje, literarne delavnice ter športno-zabavne sprostitvene dejavnosti.
V petek, 17. 5. 2024, smo ob 18.00 vsi bralci od 1. do 9. razreda s svojimi mentoricami spremljali nastop stripovskega avtorja in pisatelja Ivana Mitrevskega. Nastop nas je nasmejal do solz, saj je gospod Mitrevski sproti risal za vsak razred, nas vabil na oder, opominjal na pomen risanja in dajal nasvete za branje. Na koncu smo podelili bralna priznanja zaslužnim bralcem. Prireditev je povezovala učenka 8. razreda Nia Starašinič, organizirala pa jo je Nataša Podhostnik.
Bralci od 1. do 6. razreda so odšli proti domu, bralci od 7. do 9. razreda pa so ostali na Noči knjige. Zaspali smo okrog tretje ure zjutraj. Spanje ni trajalo dolgo, saj sta nam učiteljici Nataša in Iva že ob sedmih zjutraj pripravila pestro budnico. Po zajtrku smo se napotili domov, najverjetneje še naprej spat.
Branje ima številne koristi, med drugim izboljšuje spomin, krepi domišljijo, zmanjšuje stres ter prispeva k boljšemu razumevanju sveta okoli nas. Zato je pomembno, da se zavzamemo za branje in knjige ter spodbujamo druge k branju. Bralna značka in noč knjige sta odlična priložnost za to. Želimo si, da se naslednje leto še več učencev odloči za branje.

PRILAGODI VIDEZ STRANI