Naravoslovni dan 4. in 5. razreda v CŠOD Črmošnjice

V torek, 2. marca, smo se učenci 4. ter 5. razreda odpravili v CŠOD Črmošnjice. Tam sta nas pričakali učiteljici. Pokazali sta nam prostor, kjer se moramo preobut. Nato je sledila malica. Za malico smo se okrepčali z jabolkom ter vodo. Po malici smo se pogovarjali o obnovljivih ter neobnovljivih virih energije. Kasneje pa smo se pogovarjali tudi o sončnih celicah ter kolektorjih ter se razdelili v skupine. Po skupinah smo izdelali sončni kolektor. Ko je bil kolektor izdelan, smo segrevali vodo ter opazovali, kaj se dogaja s temperaturo vode. Nato pa smo skupaj izdelali še vetrno elektrarno. Pogovor je tekel še o delovanju teh dveh naprav. Za konec smo pojedli kar smo imeli s seboj in se igrali na igrišču ter igralih.
Dan je bil poučen in zelo zanimiv, saj smo izvedeli nekatere nove podatke o različnih elektrarnah. (Lovro Vuk, 5. r.)

V torek, 2. 4. 2024, smo imeli učenci 4. in 5. razreda naravoslovni dan v CŠOD Črmošnjice. Ob prihodu v dom Lipa smo se preobuli v copate in odšli v jedilnico, kjer so nam ponudili jabolka in vodo. Ko smo pomalicali, smo se spoznali z učiteljico. Pogovarjali smo se o obnovljivih virih energije. Razložila nam je, da bomo izdelali sončne kolektorje in nam predstavila njihov pomen. Po razlagi navodil smo se razdelili v tri skupine in se lotili dela. Po sestavi sončnega kolektorja, smo preizkusili njegovo delovanje. Vodo smo segreli na 60 stopinj Celzija. Nato smo z zanimivimi poskusi spoznaval, kaj vse zmore energija sonca in vetra.
Ta dan je bil zelo zanimiv in poučen. Za zaključek pa smo se še pozabavali na bližnjih igralih. (Neža Koce, 5. r.)

V torek, 2.4.2024, smo se učenci 4. in 5. razreda udeležili izleta v Črmošnjice. Avtobus nas je pobral pred našo (zgornjo) šolo. Ko smo prišli v dom Lipa, smo se preobuli v copate in šli pojest nekaj jabolk, ki so nam jih ponudili. Najprej smo se pogovarjali o obnovljivih virih energije. Potem smo izdelali sončne kolektorje in se pogovorili, kako delujejo. Jaz in moja skupina smo vodo segreli na približno 60 do 70 stopinj. Jaz sem merila čas s štoparico. Iz vsake ekipe sta šla po dva iskat dele za vetrnico – vetrno elektrarno. Pogovorili smo se, kako deluje. Za konec smo vse pospravili, še malo pojedli kar smo imeli s seboj in šli na igrala, ki so bila v bližini. Ta dan je bil zelo poučen, ker smo ponovili snov od letos in lani. Bil je tudi zelo zanimiv in verjamem, da mi bo ostal v spominu. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 (Rebeka Kopač, 5. r.)

V torek, 2. aprila, smo učenci 4. in 5. razreda imeli naravoslovni dan. Šli smo v CŠOD Črmošnjice. Ko smo prispeli, smo se preobuli v copate in šli v jedilnico. Tam smo si vzeli jabolko, za pit pa smo dobili vodo. Potem smo se razdelili v skupine – 4.r. skupaj, 5.r. pa skupaj. Mi smo se najprej pogovarjali o obnovljivih virih energije, predvsem o sončnih elektrarnah in kolektorjih. Učiteljica nam je pokazala, kako bomo delali sončne kolektorje. Razdelili smo se v 3 skupine. Jaz sem bila z Markom, Samom in Rebeko. Šli smo po pripomočke in izdelali kolektor. Potem smo šli ven in ga postavili na sonce. Segreli smo vodo do temperature 61 stopinj Celzija. Potem smo šli še po dele vetrnice, jo sestavili in videli kako deluje. Kasneje smo se še poigrali z malimi sončnimi elektrarnami. Na koncu smo se pa igrali na igralih. Prišel je avtobus in nas odpeljal nazaj v šolo. Ta dan mi je bil poučen in zanimiv. (Neja Dajčman, 5. r.)

PRILAGODI VIDEZ STRANI