Jumicar pri nas

V torek, 14. novembra, smo petošolci in četrtošolci imeli projekt Jumicar. Tretjo šolsko uro smo opravljali teoretičen del, kjer smo obnovili znanje o prometnih znakih, kaj je plin in zavora ter druge stvari povezane z vožnjo in prometom. Sledila je malica in po njej smo se odpravili na šolsko igrišče. Tam smo se razdelili v skupine, da smo lahko opravili praktični del – vožnjo. Po opravljeni vožnji nas je inštruktorica pohvalila, da nismo delali večjih napak pri vožnji. Pomagali smo pospraviti opremo. Želel bi si, da bi avtomobili vozili malo hitreje. Občutek vožnje je zelo dober. Komaj čakam, da bom smel voziti avtomobil. (Lovro Vuk, 5. r.)

 

V torek, 14. 11. 2023, smo imeli JUMICAR. Zjutraj sem normalno prišla v šolo. Prvo uro smo imeli pouk, sredi druge ure pa smo šli v pravo šolo poslušat vodiča Dejana, da nam je razložil vse o prometu in kako je treba avtomobilček uporabljati. Potem smo šli nazaj na malico. Imeli smo likovno umetnost in ravno je napočil čas za vožnjo z avtomobilčki. Šli smo dol na igrišče. Bila sem v skupini z Rebeko, Lovrom in  Maticem. Bili smo predzadnji na vrsti. Bila sem v zelenem avtomobilčku. Najprej smo vozili dva kroga brez upoštevanja semaforja in prometnih znakov. Potem se je pa začelo zares. Upoštevali smo vsa pravila. Vozila sem zelo previdno. Tisti, ki so me gledali, so mi govorili, da naj se nasmejem, ker sem imela prestrašen obraz. Rebeki se je zgodila nesreča. Zapeljala je čez dve oviri. Nič hudega. To se vsem lahko zgodi. Hitro je minil čas in  končali smo z vožnjo. Jaz se nisem nikamor zaletela. HUH! Na srečo. Na vrsto je prišla še zadnja skupina. Na koncu smo vodičema pomagali  pospraviti progo. Še fotografirali smo se pri kombiju na katerem je pisalo kolesarčki. Sledilo je kosilo in krožki. Potem še prevozi domov. Ta dan si bom za vedno zapomnila. (Neja Dajčman, 5. r.)

 

Ko sem prišla v šolo, smo na začetku imeli dve šolski uri pouka. Nato smo šli v telovadnico. Tam nam je voditelj JUMICARJA povedal pravila. Najprej so vozili učenci viniške šole. Po eni uri smo bili na vrsti mi! Jaz sem bila 4. po vrsti. Skoraj vsi smo zašli s proge. Pot je bila razburljiva in hitra. Ovinki so bili ostri. Na koncu smo še pomagali pospraviti pripomočke s proge. (Tanja Štrekelj, 5. r.)

 

V torek, 14. 11. 2023, smo imeli jumicar. Zjutraj smo kot po navadi prišli z avtobusom v šolo. Prvo uro smo imeli normalen pouk. Drugo uro pa smo se odpravili v spodnjo šolo, se preobuli v copate in šli v telovadnico. Tam so nam povedali, katera pravila in prometne znake moramo poznati. Imeli smo tudi eno pomembno pravilo: ko si prišel v avtomobilček, si se moral nujno pripeti z varnostnim pasom. Jaz sem bila v skupini, ki je bila predzadnja. Ko sem končno prišla na vrsto, so nam povedali, da prva dva kroga ne upoštevamo niti prometnih znakov niti semaforja in se peljemo po zunanjem krogu. Sedela sem v rumenem avtomobilčku, ki sem mi je zdel malo majhen, ampak je bil še vedno v redu. Peljala sem zelo previdno. Dokler nisem pri  enem od ovinkov malo preveč pritisnila na pedal za plin in sem šla kar čez dve ograji. UPS! Počutila sem se grozno, ampak mi je gospa rekla, da ni nič narobe in da se lahko to vsakemu  zgodi. Pot sem nadaljevala normalno, čeprav zelo zelo zelo previdno, da se mi ne bi slučajno to zgodilo še enkrat. A vožnje je bilo kmalu konec in na vrsto je prišla še zadnja skupina. Na koncu smo pomagali pospraviti in se pri kombiju, na katerem je pisalo jumicar kolesarčki, še fotografirali. Dneva je bilo zelo hitro konec.
Tega dneva ne bom nikoli pozabila. Predvsem tega, kako sem prvič, a ne zares, naredila prometno nesrečo. Ta dan mi bo ostal v smešnem in lepem spominu. (Rebeka Kopač, 5. r.)

 

V torek, 14. 11., smo prišli normalno v šolo.
Ko sta minili dve šolski uri, smo imeli predavanje. Odšli smo nazaj v šolo in imeli likovni pouk. Hitro je minila šolska ura, ko smo odšli na šolsko igrišče. Tam smo se razdelili v skupine. Jaz sem bil v predzadnji skupini. Ko sem se usedel v avto, ki je bil rdeče barve, sem imel tremo. Po  odpeljanem prvem  krogu pa je bilo že boljše. Peljal sem previdno in upošteval prometne znake, semafor in pravila.
Ta dan mi je ostal v lepem spominu. (Matic Črnič, 5. r.)

 

V torek, 14. 11. 2023, smo se po dveh urah pouka udeležili programa Jumicar. Za začetek so nam razložili pravila o upravljanju avtomobila in prometne predpise. Sledila je vožnja z avtomobilčki, ki so kopija pravega vozila. Proga je bila zelo zanimiva. Pri vožnji smo morali biti pozorni na prometne znake. Vožnja mi je šla odlično od rok, saj sem poligon uspešno prevozila. Na koncu smo pomagali pri pospravljanju poligona.
Dan mi je ostal v lepem spominu. (Neža Koce, 5. r.)

 

Ko smo prišli v šolo, smo imeli dve uri pouk. Ko je bilo konec druge šolske ure, smo učenci 4. in 5. razreda odšli v telovadnico. Voditelj Dejan nam je razložil vse, kar smo moramo vedeti. Prvi so vožnjo opravili viniški učenci, za njimi pa mi. Jaz, Neža, Anže in Dominik smo bili prvi vozniki. Ko smo začeli voziti, smo morali narediti dva kroga brez  upoštevanja znakov. Bilo me je malo strah. Ampak na koncu mi je bilo tako lepo, da sem hotela še. Ko smo nehali voziti, smo se fotografirali pri kombiju, kjer je pisalo KOLESARČKI. Potem smo pomagali pospraviti progo. Ta dan mi bo ostal v lepem spominu. (Nika Babič, 5. r.)

 

V torek smo prvi dve uri imeli normalen pouk po urniku. Pred malico smo se odpravili v telovadnico. Tam smo imeli teoretičen del o jumicaru. Razložili so nam, da gre lahko ta naprava 10  kilometrov na uro in da jo poganja bencin. Potem smo nadaljevali z eno šolsko uro pouka, nato pa se odpravili na igrišče. Tam so nas razdelili v skupine. Jaz sem bil v zadnji skupini z Jakobom, Adrianom in Samom. Po vožnji smo pomagali pospraviti poligon. Sledilo je kosilo. 
Ta dan mi je bil zelo lep. (Mark Kambič, 5. r.)

PRILAGODI VIDEZ STRANI