Izdelava herbarija

Pri naravoslovju smo za oceno morali izdelati svoj herbarij. Ni bilo lahko, ampak je uspelo vsem. Morali smo namreč okrasiti prvo stran, nabrati rastline, jih posušiti, prilepiti na list z listki in napisati ime rastline, kje smo jo našli, njeno okolje, latinsko ime rastline in kdo jo je nabral. Vse skupaj se je obrestovalo, saj smo prejeli kar solidne ocene. Morali smo nabrati 15 travniških rož oz. rastlin in pa 5 rastlin z olesenelim steblom. Seveda smo lahko imeli tudi rezervne rastline, v primeru napake na rastlini. Travniške rastline smo morali nabrati s koreninami vred in nato korenine očistiti. Pri rastlinah z olesenelim steblom je bilo potrebno obrniti en list na zadnjo stran. Seveda so morale imeti vse rastline cvetove, drugače smo izgubljali točke.

IZIDOR JESIH: S svojim herbarijem sem precej zadovoljen, ker sem ga naredil precej hitro.

TIM FRANKOVIČ: Zelo sem se trudil za svoj herbarij in sem z njim zelo zadovoljen. Menim, da je moj herbarij precej dober.

MITJA ŠTEFANIČ: Menim, da je moj herbarij precej dober, z njim sem tudi zelo zadovoljen, zato mislim, da si zasluži višjo oceno.

NIK KOBETIČ: S svojim herbarijem nisem najbolj zadovoljen, saj menim, da bi se za njegovo izdelavo lahko malo bolj potrudil. Za izdelovanje sem porabil približno 2 meseca, zadnji dan pa sem nabral večino rastlin.

AVTOR: Tadej Jesih, 6. r.

PRILAGODI VIDEZ STRANI