Izlet v München

Na izlet v Nemčijo smo se odpravili v torek, 25. 4. 2023. Pred šolo smo se zbrali ob 3.00 zjutraj in se odpravili na dolgo pot. Do cilja smo imeli 3 postanke. Potovali smo 9 ur.

V Nemčijo smo prispeli ob 13.00 popoldne.

Najprej smo si ogledali Tehniški muzej Deutches Museum, ki je največji na svetu na področju znanosti in tehnologije. Po ogledu muzej, smo se odpravili v Allianz areno (nogometno igrišče). Tam smo si ogledali tribune, šli smo tudi na igrišče in se vživeli v vlogo navijačev. Vodič nas je vodil tudi do konferenčne sobe in nato v garderobe. V garderobah smo videli njihove drese in se jih imeli možnost dotakniti.

Ob 19.00 zvečer smo prišli v hotel in se namestili v sobe. Šli smo na večerjo, ki je bila v restavraciji v hotelu. Pred spanjem smo imeli še nekaj prostega časa, ki smo ga preživeli s svojimi vrstniki. Ob 22.00 je sledila stroga tišina zaradi drugih obiskovalcev hotela.

Zbudili smo se zgodaj, saj smo imeli zajtrk ob 7.00 zjutraj. Hrana je bila zelo raznolika in okusna. Po zajtrku smo se spakirali in se odpravili na nove dogodivščine po Nemčiji.

Prva točka je bil razgledni stolp, na katerega smo se povzpeli z dvigalom. S stolpa je bilo moč videti celo mesto. Bil je prekrasen razgled. Lahko smo bili v zaprtem prostoru ali pa smo šli ven in si vse ogledali z daljnogledom. Nato smo šli v trgovino in si kupili kakšen spominček.

Za stolpom je sledilo koncentracijsko  taborišče Dachau. Dobili smo avdio vodiče in se sami sprehajali po sobah. Bilo je zanimivo, a hkrati nas je preplavil občutek groze, ko smo se postavili v kožo tistih, ki so doživeli to mučenje. Odpravit smo se želeli tudi v BMW Welt, a se žal nismo, ker nam je zmanjkalo časa. Sledil je ogled mesta. Šli smo na osrednji trg Marienplatz ter tam imeli 2 uri prostega časa. Lahko smo šli jest ali v trgovino.

Po napornem dnevu nas je čakala pot domov, ki je minila hitro, saj smo skoraj vsi spali. Domov smo prišli ob 1.00 zjutraj, kjer so nas pričakali starši.

Izlet je bil zelo aktiven, zanimiv in poučen in tega bi si želeli še več.     

 

NOVINARKE in udeleženke izleta: Neja Štefanič, Lucija Štefanič, Neža Sirk in Katja Cerar, vse 9. r.

PRILAGODI VIDEZ STRANI