Šola v naravi – Poreč 2022 – torek

Zopet imamo sončen, vroč in malo vetroven dan. Zjutraj smo imeli najprej ob 7.30 telovadbo (nekateri so bili tako nestrpni, da so bili pripravljeni že eno uro prej), nato pospravljanje sob, umivanje, ocenjevanje sob (vse dekliške sobe so prejele oceno 5, fantovske pa 4) in na koncu še zajtrk. Na voljo je bilo veliko jedi, ki smo si jih postregli sami.
Sledil je odhod na plažo (oglejte si jo v VIDEU). Tam smo ugotovili, da meduz skoraj ni več, morje je bilo pa še vedno dokaj razburkano. Nič zato, mi smo kar pričeli z vadbo po skupinah. Da nas ne bi opeklo, smo razpeli pet velikih senčnikov in si postavili brisače ter ležalnike v njihovo senco.
Dopoldan je hitro minil, še najbolj všeč nam je bilo skakanje v morje s pomola. Po tuširanju nas je razveselilo kosilo (juha, pečena kokoš, barvne testenine in zeljnata solata), nato pa je sledili popoldanski počitek.
Popoldan smo nadaljevali z učenjem plavanja, imeli pa smo že tudi prvo preverjanje znanja plavanja. Skoraj polovica učencev je osvojila bronastega delfina. Ostali bodo preverjani jutri, vsi pa se bodo v nadaljevanju potegovali za še višja priznanja.
Za večerjo je bil oslič s krompirjem v kosih in blitvo. Po večerji smo šli na sprehod v Poreč. Ogledali smo si staro mestno jedro Poreča, nekaj malega zapravili, predvsem pa smo utrujeni komaj čakali posteljo.

PRILAGODI VIDEZ STRANI