Podelitev nagrad za najboljša likovna dela na Likovnem natečaju ob 90-letnici izdaje pesniške zbirke Otona Župančiča Ciciban z ilustracijami Nikolaja Pirnata

V soboto, 28. maja 2022, smo se v Spominski hiši Otona Župančiča na Vinici, udeležili prireditve ob podelitvi nagrad in priznanj najboljšim mladim ilustratorjem.

Nagrade in priznanja sta podelila predsednik komisije, akademski slikar Robert Lozar in večkrat nagrajeni slikar, grafični oblikovalec in ilustrator Peter Škerl. Prejeli so jih tudi naši učenci:

David Migalič (1. r.) je prejel 3. nagrado za najboljše likovno delo prve triade na Likovnem natečaju ob 90-letnici izdaje pesniške zbirke Otona Župančiča Ciciban z ilustracijami Nikolaja Pirnata (mentorici: Sanela Majstorović in Ana Kočevar).

Zala Puhek (6. r.) je prejela 3. nagrado za najboljše likovno delo druge triade na Likovnem natečaju ob 90-letnici izdaje pesniške zbirke Otona Župančiča Ciciban z ilustracijami Nikolaja Pirnata (mentorica: Jasmina Strugar).

Tjaša Davidović (7. r.) je prejela 2. nagrado za najboljše likovno delo tretje triade na Likovnem natečaju ob 90-letnici izdaje pesniške zbirke Otona Župančiča Ciciban z ilustracijami Nikolaja Pirnata (mentorica: Jasmina Strugar).

Na likovnem natečaju pa so s svojimi ilustracijami sodelovali še sledeči učenci: Mai Tomažič in Lovro Matkovič iz 1. r., (mentorici: Sanela Majstorović in Ana Kočevar), Evita Šmaljcelj, Julija Lončarić in Tjaša Puhek iz 2. r. (mentorica: Mojca Pavlinič), Sara Filip iz 6. r. (mentorica: Jasmina Strugar) ter Eva Črnič in Anej Kobe iz 8. r. (mentorica: Jasmina Strugar). Vsi sodelujoči bodo naknadno prejeli priznanja za sodelovanje.

Podelitev je spremljal glasbeni program mladih glasbenikov iz Glasbene šole Črnomelj. Ob dogodku pa je bila predstavljena še zvočna knjiga Ciciban z gostjo Mojco Menart, vodjo založniške dejavnosti ZKP RTV. 

Zahvaljujemo se RIC Bela krajina za organizacijo in uspešno izvedbo likovnega natečaja.

Čestitke nagrajencem in njihovim mentorjem za trud in kreativnost!

Mentorica: Jasmina Strugar

PRILAGODI VIDEZ STRANI